Rechtenstudenten in Leiden kunnen sinds 20 oktober leunen op de persoonlijke steun van liefst 275 alumni uit binnen- en buitenland, die zich opwerpen als mentor. Deze alumni werken momenteel onder meer bij grote advocatenkantoren als NautaDutilh, Loyens & Loeff, Stibbe en AKD, maar ook bij het Openbaar Ministerie of het Ministerie van Veiligheid en Justitie.
De alumni gaan volgens de Universiteit Leiden aan de slag als mentor cq. coach voor een of meerdere studenten, met de bedoeling hun kennis en ervaring met de studenten te delen. Studenten die in de eindfase van hun bachelor zitten of een master volgen, kunnen een half jaar een beroep doen op hun mentor. Meer dan 320 Nederlandse en internationale studenten nemen deel aan de eerste ronde van het mentorprogramma. Zij worden begeleid door meer dan 275 alumni, afkomstig van diverse advocatenkantoren, bedrijven en andere organisaties, en van wie er ruim zeventig in dertig verschillende landen verblijven.
“Het mentortraject maakt hen slagvaardiger in hun studie en klaar voor de start op de arbeidsmarkt,” stelt de Leidse rechtenfaculteit. Studenten die zich deze keer niet hebben ingeschreven voor een mentor, kunnen meedoen aan de tweede ronde die begin februari 2015 van start gaat. Decaan Rick Lawson is ervan overtuigd dat de inzet van alumni ‘een wereld van verschil zal maken’ voor de huidige generatie studenten. Voor het mentorproject is een nieuw digitaal platform in het leven geroepen, DWILLO, waarmee student en mentor elkaar makkelijk kunnen vinden.
Als vervolg op het mentorprogramma wordt er begin 2015 een eerste coachingcafé gehouden in het faculteitsgebouw, waar studenten hun mentor of coach persoonlijk kunnen ontmoeten. In 2015 zal het mentorprogramma ook voor studenten van andere faculteiten beschikbaar worden en kunnen zij via DWILLO een mentor/coach uit hun vakgebied vinden.