Heb je je kwaliteitstoetsen nog niet geregeld? Doe dat dan snel. Er zijn veel minder plekken dan dat er advocaten zijn en de feestdagen naderen in rap tempo. Schrijf je in via onze agenda op onze website.
We organiseren bijeenkomsten zowel online als fysiek in Rotterdam, Den Haag, Amsterdam, Utrecht, Eindhoven, Breda, Leeuwarden en Zwolle.
Hoeveel intervisie-uren moet ik volgen?
Het gaat om acht intervisie-uren per jaar maar voor 2020 is dit gehalveerd. In 2020 moet je dus vier intervisie-uren volgen.
Kan ik intervisie-uren ook inzetten als niet-juridische opleidingspunten?
Ja. De intervisie-uren kunnen tot een maximum van vier uur per jaar worden ingezet als niet-juridische opleidingspunten. Dubbel voordeel dus.
Wat is intervisie?
Intervisie is een gesprek met vakgenoten. Het onderwerp is niet-juridisch. Je bespreekt een dilemma waar je in de praktijk tegen aan loopt. Het gesprek verloopt volgens een bepaalde structuur.
Heb je een voorbeeld van een praktijkdilemma?
Een voorbeeld is de situatie waarin een belangrijke vaste cliënt steeds meer van je vraagt: in de avonduren, in het weekend in en tijdens vakanties. Hoe zorg je ervoor dat dit binnen de perken blijft maar behoud je ook de goede relatie? Meer voorbeelden vind je op onze website.
Wat is het doel van intervisie?
Het verkrijgen van het inzicht: je komt er achter wat de oorzaak is van je dilemma. Waarom is het dilemma voor jou een dilemma?
De oorzaak van je dilemma? En oplossingen dan?
Uiteraard brengen veel deelnemende advocaten allerlei oplossingen voor het dilemma naar voren. Dat zijn we immers gewend om te doen. De overvragende cliënt kan bijvoorbeeld worden opgevoed middels voicemails en standaard whatsapp-antwoordberichten. Maar de bedoeling van intervisie is om te achterhalen hoe het nou toch zo is gekomen. In het voorbeeld bleek de advocaat in kwestie het moeilijk te vinden om grenzen aan te geven en verwachtingen te managen. Gaandeweg de intervisie bleek dit een patroon in heel zijn leven te zijn en besloot hij daarom een coach in te schakelen.
Wat is de rol van de gespreksleider?
Het gesprek vindt plaats volgens een bepaalde structuur. De gespreksleider ziet er op toe dat die structuur wordt gevolgd en dat de vragen zich richten op de oorzaak en niet alleen op oplossingen. Intervisie Advocatuur heeft meerdere top-gespreksleiders aan zich verbonden. Alle zijn of waren advocaat en zijn goed bekend met de gedragsregels en de geheimhoudingsplicht.
Hoe ziet de structuur van een intervisiebijeenkomst er uit?
Na een voorstelrondje worden per dilemma 3 fases doorlopen: beeldvorming, oordeelsvorming en inzichtvorming. In de beeldvorming wordt de casus uitgevraagd met open, verhelderende vragen. In de oordeelsvorming wordt feedback gegeven en worden eigen ervaringen gedeeld. In de inzichtvormingsfase worden de opgedane inzichten met elkaar gedeeld.
Is het leuk?
Ja. Veel advocaten beginnen met frisse tegenzin aan de intervisie-bijeenkomsten maar voelen zich na afloop vrolijk, verfrist, tevreden, opgelucht en gesteund.
Dus?
Wacht niet langer en schrijf je nu hier in!