Traditiegetrouw staat de maand januari garant voor een hoop verschuivingen op de juridische transfermarkt. Vooral de partnerbenoemingen zijn dit jaar talrijk. Onder meer bij Taylor Wessing, Banning en Lexence starten nieuwe partners.
Taylor Wessing heeft per 1 januari Ilona van de Klundert, Vera Jurgens en Fabian Stevens benoemd tot partner. Van de Klundert is sinds 2015 actief als advocaat bij het kantoor. Ze adviseert in insolventiesituaties en heeft ervaring op het gebied van financiële herstructureringen, WHOA-zaken en begeleiding van bestuurders in insolventie gerelateerde geschillen.
Vera Jurgens (foto boven) werkt sedert 2016 als advocaat bij Taylor Wessing. Ze houdt zich bezig met complexe en internationale procedures binnen de praktijkgroep disputes & investigations. Fabian Stevens (foto links) startte in de zomer van 2021 bij Taylor Wessing. Hij is actief binnen de vastgoedpraktijk van het kantoor. Stevens adviseert op het vlak van huurrecht en vastgoed-ontwikkelingen.
Met ingang van 1 januari zijn Lieke van Aarssen, Jan Willem Reesink en Suzan Wolters benoemd tot partner bij Banning Advocaten. Van Aarssen werkt sinds begin 2022 als advocaat bij Banning, en was daarvoor meer dan twee jaar werkzaam als legal counsel bij Dulisco (Dutch Life Sciences Cöoperatie UA). Ze is werkzaam in de M&A-praktijk van het kantoor.
Ook Jan Willem Reesink (foto links) is werkzaam in de M&A-praktijk van Banning. Hij startte zijn carrière bij het kantoor in 2021 als advocaat corporate M&A/ondernemingsrecht. Suzan Wolters (foto rechts) tot slot, is gespecialiseerd in het arbeidsrecht. Van de drie nieuwe partners is zij de oudgediende: ze begon bijna dertien jaar geleden bij Banning als advocaat arbeids- en privacyrecht.
Rutger Potter is per 1 januari als partner bij deBreij is toegetreden. Potter is al sinds 2011 werkzaam bij deBreij (destijds DeBreij Evers Boon), waar hij zich focust op corporate en commercial litigation en complexe governance-vraagstukken voor een breed scala aan cliënten.
Bart Steeghs is per 1 januari benoemd tot partner binnen de vastgoedpraktijk van Lexence. Hij is in 2010 beëdigd als advocaat en is sinds 2016 verbonden aan het kantoor. Steeghs is als advocaat betrokken bij vastgoedprojecten en staat projectontwikkelaars, vastgoedbeleggers, raadgevend adviseurs en andere partijen in de vastgoed- en bouwsector bij.
René Otto is per 1 januari benoemd tot partner bij Van Iersel Luchtman Advocaten. Otto is sinds 2016 verbonden aan Van Iersel Luchtman. Hij is lid van de secties arbeidsrecht & medezeggenschap en IE/IT & privacyrecht. Otto is gespecialiseerd in het arbeidsrecht en staat ook wel bekend als ‘gamesadvocaat’. Hij adviseert en procedeert voor ondernemingen die zich bezighouden met techniek en innovatie, waarbij de nadruk ligt op partijen in de gamesindustrie. In 2021 won hij de Young Talent Gouden Zandloper. Ook is hij tweevoudig gastcolumnist voor Advocatie.
Renée Fennis is per 1 januari toegetreden als partner van Amsterdams boetiekkantoor NewGround Law. Fennis is sinds 2021 verbonden als advocaat aan NewGround Law, en procedeert en adviseert op het gebied van projectontwikkeling, bouwrecht, aan- en verkoop van commercieel vastgoed en huurrecht. Ze behartigt de belangen van nationale en internationale cliënten in zaken en rechtsgebieden binnen het vastgoeddomein en de gebouwde omgeving.
Tineke van de Bunt is per 1 januari benoemd tot partner bij Vondst. Van de Bunt is sinds 2011 advocaat en vanaf 2017 verbonden aan het Amsterdamse kantoor. Met haar komst zal de IT-praktijk van Vondst verder worden uitgebouwd. Van de Bunt is gespecialiseerd in (informatie)technologie, privacy en digitalisering. Ze houdt zich onder meer bezig met complexe IT-projecten, SaaS en data, en heeft ervaring met het opstellen van en onderhandelen over commerciële contracten. Ook adviseert en procedeert Van de Bunt regelmatig in conflictsituaties.
Per 1 januari is Maartje Boender tot partner benoemd bij V&A Advocaten. Boender werkt al sinds juli 2018 bij V&A; haar praktijk focust zich op de behandeling van dekkingsgeschillen, materiële schades en zaken op het gebied van beroepsaansprakelijkheid. Voor Boender bij V&A werkte, was zij werkzaam bij Stadermann Luiten Advocaten en Van Randwijck Advocaten.
Het Rotterdamse litigationkantoor Base Advocaten heeft Max Luiten per 1 januari benoemd tot partner op de sectie corporate & commercial litigation. Luiten maakt sinds 2016 deel uit van Base en is de zesde partner van het nichekantoor, dat zich uitsluitend richt op de civiele en commerciële procespraktijk en het arbeidsrecht. Hij adviseert en procedeert hoofdzakelijk over commerciële contracten en ondernemingsrechtelijke kwesties.
Per 1 januari heeft La Gro Geelkerken advocaten tot equity en salary partners benoemd, te weten: Arjen Doelman, Wim van Meegdenburg en Mathijs Arts. Op dezelfde dag trad Daniël de Vries bij het kantoor in dienst als senior advocaat-medewerker. Doelman is bij het kantoor benoemd tot equity partner binnen het vastgoed-team. Hij is advocaat sinds 2011 en bij La Gro Geelkerken werkzaam op het gebied van het bouw- en vastgoedrecht sinds 2014.
Wim van Meegdenburg is benoemd tot salary partner binnen het team ondernemingsrecht. Van Meegdenburg is sinds 2014 advocaat en sinds 2019 in dienst bij La Gro Geelkerken Advocaten, waar hij zich bezighoudt met ondernemingsrecht, insolventie, financiering en zekerheden. Daarnaast wordt hij door de rechtbank regelmatig aangesteld als curator in faillissementen en procedeert en adviseert hij ook (voor) schuldeisers in faillissementsrechtelijke kwesties
Mathijs Arts is benoemd tot salary partner binnen het team fusies & overnames. Arts werkt al sinds 2012 bij La Gro Geelkerken. Vanuit zijn focus op de M&A-praktijk binnen het mkb begeleidt en adviseert hij ondernemers onder meer bij fusies, bedrijfsovernames of -verkoop en -participaties.
Daniël de Vries versterkt sinds deze maand het vastgoed-team van La Gro Geelkerken als senior advocaat-medewerker huurrecht. Daniël is afkomstig van Valegis Advocaten en heeft veel ervaring in huur- en vastgoedzaken. Daarnaast is hij spreker en auteur op het gebied van huur- en vastgoed.
Ook bij Stek is een aantal nieuwe medewerkers gestart. Allereerst Charlotte Groenhout, die sinds november 2022 de praktijkgroep ondernemingsrecht bij het kantoor versterkt. Hiervoor was Groenhout werkzaam bij Lexence, waar zij ruim vijf jaar heeft gewerkt. Bij Stek gaat ze private equity-investeerders, ondernemingen en financiële instellingen adviseren over fusies en overnames, samenwerkingen, herstructureringen en andere ondernemingsrechtelijke zaken
Ook Gerard de Jongh is in november bij Stek aan de slag gegaan. De Jongh is bij Stek werkzaam binnen het multidisciplinaire energie-team. Voordat hij bij Stek in dienst trad, was hij opeenvolgend advocaat bij Pels Rijcken in Den Haag en (senior) legal counsel bij Vattenfall.
Koen Friedericy is aan de slag gegaan binnen de praktijkgroep ondernemingsrecht van het kantoor. Hij adviseert private equity-investeerders, ondernemingen en financiële instellingen over fusies en overnames, samenwerkingen, herstructureringen en andere ondernemingsrechtelijke zaken. Voor zijn overstap naar Stek werkte Friedericy als advocaat bij Simmons & Simmons.
Ten slotte is Martijn Knigge bij Stek in dienst getreden als professional support lawyer binnen de praktijkgroep financieringen. Daar adviseert hij financiële instellingen en ondernemingen over diverse financieringstransacties met een focus op acquisitiefinancieringen, werkkapitaalfinancieringen en project financieringen.
Per 1 januari is Marieke Schaink bij Allen & Overy gestart als counsel binnen de praktijkgroep arbitration. Schaink werkte van 2011 tot 2019 ook al bij het internationale advocatenkantoor, toen was ze er (senior) associate. Na een uitstap naar de Autoriteit Financiële Markten (AFM) is ze nu dus weer terug.
Bij BarentsKrans is Sophie Gilliam per per 1 januari benoemd tot counsel. Gilliam is gespecialiseerd in het Nederlandse en Europese mededingingsrecht en richt zich met name op de kartelschadepraktijk. Ze is januari 2021 bij BarentsKrans werkzaam binnen de sectie EU & mededinging.
Matthias Haentjens is per januari bij De Brauw Blackstone Westbroek teruggekeerd. Zijn praktijk gaat hij combineren met zijn hoogleraarschap burgerlijk recht bij Universiteit Leiden. Haentjes was sinds 2012 hoogleraar privaatrecht aan de universiteit. Van 2007 tot 2012 werkte Haentjes ook al bij De Brauw, waar hij zich veel met multidisciplinaire dossiers bezighoudt.
Per 1 januari is Taco Wiertsema benoemd tot partner bij Atlas Fiscalisten. Wiertsema is sinds 2020 verbonden aan het Amsterdamse kantoor. Hij is gespecialiseerd in transfer pricing-diensten, waaronder documentatie en het ontwikkelen en optimaliseren van transfer pricing-modellen. Wiertsema heeft zich toegelegd op het bijstaan van ondernemingen op het gebied van transfer pricing dispute resolution en mutual agreement-procedures.
Eveneens per 1 januari is Yvonne Bakker benoemd tot counsel bij Atlas Fiscalisten. Bakker werkt sinds 2017 bij het kantoor. Ze is zowel gespecialiseerd in nationale loonbelasting-vraagstukken als internationale expat-vraagstukken voor belastingen en sociale zekerheid. Bakker adviseert bedrijven onder andere over arbeidsvoorwaarden, internationale uitzendingen van werknemers, loonbelastingcontroles en aandelenbeloningen.
Het Hof van Discipline heeft sinds 1 januari een nieuwe voorzitter, Jan Blokland (foto links). Blokland is senior rechter bij de rechtbank Noord-Holland en was eerder al plaatsvervangend voorzitter bij het Hof. Op dezelfde datum startte Jacqueline Frima (foto rechts), senior rechter bij de rechtbank Rotterdam, als plaatsvervangend voorzitter.