De Brauw Blackstone Westbroek heeft twee nieuwe partners, Reinier Kleipool en Jeroen van der Schrieck (foto), en een deels vernieuwd bestuur. Martijn Snoep blijft de managing partner van het kantoor. Verder heeft Clifford Chance met Hans van Meerten een nieuwe hoogleraar in de gelederen, en stapt vastgoedadvocaat Anouk Sinnige over van Lexence naar BRICKS. De Nieuwe Uitdagingen van deze week.
Reinier Kleipool en Jeroen van der Schrieck (foto boven) zijn benoemd tot partner bij De Brauw Blackstone Westbroek. Kleipool is als kandidaat-notaris actief op het gebied van het ondernemingsrecht, in het bijzonder in internationale fusies en overnames. Hij adviseerde onder meer Ahold bij de overname van Bol.com, Omnicom bij de beoogde fusie met Publicis en Klépierre bij het openbaar bod op Corio, en deed Amerikaanse M&A-ervaring op bij Cravath, Swaine & Moore in New York.
Van der Schrieck is een procesadvocaat met bijzondere aandacht voor corporate litigation. Hij adviseerde de Nederlandse Spoorwegen in het geschil met AnsaldoBreda over de Fyratreinen en vertegenwoordigt onder meer het voormalig management in de nasleep van het faillissement van KPNQwest. Van der Schriek heeft daarnaast ruime ervaring in de transactiepraktijk van De Brauw. Met deze benoeming heeft De Brauw 63 partners in Amsterdam, Brussel, Londen, New York, Shanghai en Singapore.
Anouk Sinnige is toegetreden tot het team van BRICKS Advocaten in Amsterdam. Zij heeft ruime ervaring op het gebied van het huurrecht voor bedrijfsruimte, procesrecht en het vastgoed gerelateerde verbintenissenrecht. Bij BRICKS Advocaten zal zij zich met name toeleggen op het procederen en adviseren ter zake het huurrecht voor bedrijfsruimte. Sinnige was hiervoor werkzaam bij Lexence Advocaten en Notarissen NV.”
Nieuw bestuur De Brauw
Bernard Spoor (links) en Eelco Meerdink vormen samen met Martijn Snoep vanaf 1 januari 2015 het nieuwe bestuur van De Brauw Blackstone Westbroek. ‘Het nieuwe bestuur zal de strategie van het kantoor voortzetten, die gericht is op het bijstaan van cliënten in hun zaken in zowel Nederland als in het buitenland,’ aldus De Brauw in het persbericht. Spoor is partner in de investment management- en ondernemingsrechtpraktijk in Amsterdam, en daarvoor bij de vestigingen van De Brauw in New York en Londen. Meerdink staat cliënten bij in nationale en internationale arbitragezaken en in complexe commerciële geschillen. Martijn Snoep is sinds 2010 managing partner van De Brauw en zet deze rol voort.
Bijzonder hoogleraar
Hans van Meerten, senior associate in de pensioengroep van internationaal advocatenkantoor Clifford Chance, wordt per 1 januari 2015 benoemd tot bijzonder hoogleraar Internationaal Pensioenrecht aan de Universiteit Utrecht, Faculteit Recht, Economie, Bestuur & Organisatie. De leerstoel is ingesteld door Instituut GAK. Van Meerten wordt aangesteld voor een periode van vijf jaar en zal zijn hoogleraarschap combineren met zijn werkzaamheden voor Clifford Chance. Van Meerten is tevens lid van het Wetenschappelijk Bureau van Clifford Chance Amsterdam.
Van Meerten is sinds 2011 werkzaam bij Clifford Chance. Hij adviseert cliënten over pension pooling-structuren in Nederland en het buitenland (IORPs). Een van zijn expertisegebieden betreft de EU- en Nederlandse wetgeving met betrekking tot pensioenen en grensoverschrijdende activiteiten van financiële instellingen.