De Brauw Blackstone Westbroek heeft vier nieuwe partners benoemd (per 1 januari 2014), stuk voor stuk afkomstig uit ‘eigen kweek’. Daarnaast verwelkomen ook Brada LLP, Höcker en BarentsKrans nieuwe partners en is er een nieuw boutique kantoor opgericht in Den Bosch. De nieuwe uitdagingen van deze week:
Een van de vier nieuwe partners bij De Brauw is Rick van ’t Hullenaar. Hij houdt zich bezig met compliance en handhaving van verschillende soorten nationale en internationale regelgeving, waaronder financiële, handelssanctie en anti-corruptie regelgeving.
Richard van Staden ten Brink (foto links) is eveneens actief op dit terrein en houdt zich daarnaast bezig met compliance vraagstukken rond dataregulering, waaronder privacyregelgeving en de handhaving hiervan. Medewerker en tevens hoogleraar financieel strafrecht aan de Vrije Universiteit Roan Lamp is als partner-hoogleraar benoemd. Hij zal zich met name bezighouden met de strafrechtelijke aspecten van handhavingszaken, waarmee De Brauw zich naar eigen zeggen in toenemende mate bezighoudt.
Tot slot is Michael Schouten benoemd als partner in de ondernemingsrechtpraktijk van De Brauw. Hij is gespecialiseerd in corporate governance, in nationale en internationale overnames en openbare biedingen. Schouten promoveerde bovendien (cum laude) op het gebied van het ondernemingsrecht. Met deze nieuwe benoemingen heeft De Brauw Blackstone Westbroek nu 65 partners in Amsterdam, Beijing, Brussel, Londen, New York, Singapore en vanaf begin 2014 in Shanghai.
Bij Brada LLP in Amsterdam zijn per 1 oktober 2013 twee partners toegetreden. Gudo Doeve (foto links) was voorheen 25 jaar werkzaam bij PWC, waar hij de laatste jaren leiding gaf aan het M&A-team. Bij Brada geeft hij als partner leiding aan de fiscale praktijk van Brada. Ook Florian Fehres (foto rechts) is toegetreden als partner en wel in de civiele praktijk. Fehres is langdurig werkzaam geweest als senior legal counsel bij de VN en de OPCW. Tevens heeft Maxim Laumen zich sinds 1 oktober verbonden aan het kantoor als counsel. Laumen is gespecialiseerd in financieel recht en was eerder werkzaam als general counsel bij Euronext.
Höcker Advocaten heeft de afgelopen weken drie nieuwe gezichten mogen verwelkomen. De in ondernemingsrecht gespecialiseerde Erik Hammerstein heeft zich per 1 november als adviseur verbonden aan het Amsterdamse kantoor. Hij zal zich in het bijzonder bezig houden met corporate governance en Ondernemingskamerzaken. Hammerstein was in het verleden partner bij Allen & Overy en NautaDutilh; de afgelopen twee jaar was hij werkzaam bij ING.
Half oktober is Jurjen Tuinman als partner toegetreden bij Höcker. Hij is gespecialiseerd op het gebied van huur en koop van (nog te ontwikkelen) vastgoed. De afgelopen jaren was hij geregeld betrokken bij grote vastgoedtransacties en procedures. Samen met advocaat-medewerker Tim de Booys breidt hij de sectie vastgoed- en omgevingsrecht verder uit. Tuinman en De Booys zijn afkomstig van De Nerée Tuinman & Van Woensel Advocaten. Höcker telt inmiddels 35 advocaten.
Harry Rek, een van de founding partners van de Nederlandse vestiging van Bird & Bird, verbindt zich per 1 januari 2014 als partner aan advocaten- en notariskantoor BarentsKrans. Rek is gespecialiseerd in fusies en overnames en was de afgelopen jaren hoofd van de Nederlandse ondernemingsrechtgroep van Bird & Bird.Van 2001 tot 2007 was hij co-managing partner van het Nederlandse kantoor. Rek heeft ruime ervaring op het gebied van nationale en internationale fusie- en overnametransacties, met name voor media, telecom en IT-cliënten en nutsbedrijven.
Simmons & Simmons breidt per 1 december 2013 het financieel toezicht-team in Amsterdam uit met Manon Hosemann. Zij heeft ruim twaalf jaar ervaring in het adviseren van en procederen voor Nederlandse en internationale financiële instellingen op het gebied van financieel toezichtrecht. Het team staat mede onder leiding van partner Guido Roth, die per 1 november 2013 is benoemd en met wie Hosemann eerder samenwerkte. Haar komst volgt op meerdere recente uitbreidingen binnen de financieelrechtelijke sectie in Amsterdam.
Per 1 november 2013 heeft Bindu De Knock de overstap gemaakt naar Bergh Stoop & Sanders Advocaten in Amsterdam. Hier versterkt zij de sectie Intellectuele Eigendom. De Knock is gespecialiseerd in het auteursrecht, merkenrecht, modellenrecht, handelsnaamrecht, slaafse nabootsing, misleidende en vergelijkende reclame. De Knock zal zich naast de algemene IE-praktijk ook op het muziekrecht richten.
Arbeidsrechtadvocaat bij BarentsKrans Rogier Duk wordt per vrijdag 22 november benoemd tot buitengewoon hoogleraar bijzondere arbeidsverhoudingen aan de Erasmus School of Law. Op dezelfde dag zal hij bovendien promoveren en een oratie houden. Duk wordt beschouwd als een van de boegbeelden van het Nederlandse arbeidsrecht. Om die reden is hij de eerste die de nieuwe wisselleerstoel ‘Bijzondere Arbeidsverhoudingen’ van de Erasmus School of Law mag bekleden.
Nieuw kantoor
Op 1 oktober 2013 is in Den Bosch een nieuw Boutique advocatenkantoor opgericht op het gebied van concurrentie. C-law specialiseert zich in contract, competition, consumers en compliance zaken en beschikt over samenwerkingsverbanden met een aantal andere (niche en allround) advocatenkantoren in de regio en in de Randstad. Oprichtster Claudia Bruins heeft ruim 15 jaar ervaring in EU- en mededingingsrecht en was toezichthouder bij de NMa. Zij werkte acht jaar in de Angelsaksische advocatuur te Amsterdam en Brussel en vijf jaar (als advocaat- partner) bij middelgrote advocatenkantoren, waaronder Deterink Advocaten en Notarissen in Eindhoven.