De doorgaans drukke transfermaand juni is begonnen met een flinke uitbreiding van het aantal partners bij AKD. Daarnaast verwelkomen enkele minder grote kantoren deze week nieuwe gezichten. Alle nieuwe uitdagingen van deze week op een rij:…
Stefan Bais (foto boven), Luc Defaix en Guido Vergouwen zijn benoemd tot partner-aandeelhouder bij AKD; François Koppenol en Dennis van Tilborg mogen zich voortaan salary partner noemen. Per 1 juni 2013 is het aantal partner-aandeelhouders hiermee op 36 komen te staan, meldt het kantoor.
Stefan Bais richt zich op vennootschappelijke structurering, joint ventures, corporate governance en overnames. Binnen deze velden bouwde hij ervaring op in herstructureringen, transfer pricing, joint ventures en M&A. Hij treedt op voor middelgrote en grote, vaak internationaal actieve ondernemingen.
Luc Defaix is gespecialiseerd in (internationale) fusies, overnames, joint ventures, herstructureringen, venture capital en daarmee samenhangende veilingprocessen. Naast middelgrote en grote ondernemingen heeft hij diverse private equity partijen en informal investors begeleid. Luc is tevens vestigingsvoorzitter van het AKD-kantoor in Eindhoven.
Guido Vergouwen was betrokken bij diverse overnames, herstructureringen en MBO’s en adviseert aan directies, commissarissen en aandeelhouders over het afbreken van onderhandelingen, conflicten in de vennootschap en overnameclaims. Sinds 2007 heeft hij zich toegelegd op de procespraktijk. Vergouwen procedeert geregeld bij de Ondernemingskamer en het Nederlands Arbitrage Instituut.
De in ondernemingsrecht gespecialiseerde Francois Koppenol was in het verleden betrokken bij vele nationale en internationale transacties, waaronder private equity deals en venture capital investeringen. Naast strategische overnames en buy outs, adviseert hij enkele Nederlandse investeringsfondsen over hun investeringen en exits. Ook adviseert Koppenolis over de verschillende aspecten van distressed M&A.
Binnen de praktijkgroep Overheid en Onderneming voert Dennis van Tilborg een brede bestuursrechtelijke praktijk, waarin hij overheden, bedrijven en instellingen uit de non-profit sector bijstaat. In dit verband treedt hij veelvuldig op bij de diverse bestuursrechtelijke colleges en bij de burgerlijke rechter. Zijn focus ligt op economisch bestuursrecht, de gereguleerde markten, overheidstoezicht (waaronder het toezicht op woningcorporaties) en het bestuurlijk sanctierecht.
Per 1 juni heeft Wilfred Steenbruggen de overstap gemaakt van de ACM naar Bird & Bird in Den Haag. Bij de ACM had hij zich specifiek toegelegd op het toezicht op de telecommunicatiesector (voorheen de OPTA). Daarvoor deed hij ruim tien jaar ervaring in de advocatuur opgedaan, onder meer als telecom-, privacy- en mediarechtadvocaat bij Brinkhof en De Brauw.
Hanneke Ellerman is per 1 juni benoemd tot partner van Six Advocaten. Haar komst betekent voor Six Advocaten een verdere versterking van haar commerciële vastgoed- en overheidspraktijk. Ellerman is gespecialiseerd in (ruimtelijk) bestuursrecht. Vanaf 2000 werkte ze als advocaat bij Houthoff Buruma in Amsterdam. Ze is verder lid van de raad van toezicht van de Amsterdamse Orde van Advocaten.
Terug op het nest bij Brantjes Veerman in Amsterdam: Nanouk Cancian is weer in dienst bij het eerste kantoor waar zij als advocaat werkte. Na enkele jaren van afwezigheid uit de advocatuur zal ze zich inhoudelijk richten op het arbeidsrecht. Voorheen was zij onder meer werkzaam als consultant legal search bij Voxius Legal Search en gaf ze gedurende drie jaar Nederlandse les aan expatkinderen in Hong Kong. Brantjes Veerman heeft zich toegelegd op arbeidsrecht, procesrecht, sportrecht en ondernemingsrecht.