Jodi Ettenberg werkte als advocaat in New York, maar is nu foodtraveler. Nadat ze haar rechtendiploma behaalde op McGill University in Montreal ging ze aan de slag bij prestigieuze advocatenkantoren als Paul, Weiss, Rifkind, Wharton & Garrison LLP en Davis & Gilbert LLP. Nu is ze constant op reis en vertelt ze over de cultuur en historie van verschillende landen door het lokale eten te beschrijven. Deze inspirerende verhalen deelt ze via haar prachtige blog Legal Nomads, sociale media en The food traveler’s handbook.
Door Juliette Geers
In 2008 bereikt Jodi’s spaarrekening het gewenste bedrag en besluit ze om haar baan op te zeggen om een jaar te reizen. Samen met een vriendin zet Jodi Legal Nomads op om hun reisverhalen te delen. Die vriendin haakt al snel af maar Jodi gaat verder en geniet van het bloggen en delen. En ze ontwikkelt een voorliefde voor ‘vreemd’ eten, ondanks dat ze aan coeliakie lijdt en dus glutenvrij moet eten. Haar onvermoeibare energie zorgt voor prachtige verhalen op Legal Nomads en mooie kiekjes op Instagram.
De blog Legal Nomads
Legal Nomads is een blog zoals die hoort te zijn. Er staan geen advertenties op, want Jodi verdient haar geld met het schrijven van freelance teksten voor verschillende magazines. Ze hanteert een zorgvuldige en fijne schrijfstijl en voorziet elke post met de nodige foto’s. Ze maakt reizen naar vele landen, maar Zuidoost Azië lijkt haar favoriet. Dit komt mede omdat daar een goed aanbod is van glutenvrij eten, bijvoorbeeld heerlijke noodle soepen.
The food traveler’s handbook
In 2012 publiceerde Ettenburg haar eerste boek. Hierin deelt ze haar enthousiasme en praktische tips voor (eten) op reis. Wanneer ze op reis is heeft ze één doel: de cultuur en de geschiedenis van het land beter leren kennen door eten. Om het land beter te begrijpen door middel van recepten, eetgebruiken en smaken. Het boek is daarom gericht op lokaal en dus goedkoop eten. Ze raadt wel aan om ook eens in een chique restaurant te dineren zodat je het verschil kan proeven.
Ze beschrijft de angst van veel reizigers om in het buitenland lokaal voedsel te eten, terwijl het zo zonde is om het niet te doen! Veel praktische tips voor veilig eten passeren de revue, zodat je zelf op ontdekkingsreis wil gaan over de wereld. Neem bijvoorbeeld altijd je eigen (opvouwbare) eetstokjes mee.
De schrijver valt soms in herhaling waardoor het boek eenheid mist. Wellicht is ze vooral gewend om korte stukken te schrijven. Dat neemt niet weg dat het boek inspirerend is en bomvol staat met voorbeelden en tips uit eerste hand.
Sociale media: @legalnomads
Een dagelijkse dosis inspiratie nodig vanuit overal ter wereld? Volg Jodi dan op Instagram. Niet alleen schiet ze leuke foto’s, maar de tekst erbij is altijd zorgvuldig opgeschreven en door cultuur geïnspireerd.
Een interview met Jodi Ettenberg door Bloomberg Law’s Spencer Mazyck
Na de studie (Amerikaanse) geschiedenis met als bijvak Journalistiek en Nieuwe Media werkt Juliëtte Geers nu met veel plezier als redacteur bij Sdu Uitgevers. Daarnaast heeft ze een passie voor sporten, koken en wonen en schrijft daarover op freelance basis teksten voor off- en online media voor verschillende opdrachtgevers.