Bouwbedrijf Hemubo uit Almere heeft de Amsterdamse aannemer Hillen en Roosen overgenomen. Hemubo koopt 75 procent van de aandelen; het restant blijft in handen van Hillen en Roosen-directeur Jan Verhulst. Voor juridisch advies werd onder meer de hulp ingeroepen van nieuw advocatenkantoor Florent.
Florent ontstond afgelopen zomer uit een samengaan van een team van Höcker advocaten en advocatenkantoor BLIX. Het nieuwe kantoor adviseerde Hemubo Almere B.V. bij de overname van de Hillen en Roos-aandelen: het team stond onder leiding van partner Pieter van den Brink en bestond verder uit Jurjen Tuinman, Michiel van Lieshout, Maartje Briedé, Lidewei Lankreijer en Simon Braaksma. Financieel advies was afkomstig van Cornerstone (Peter Gaasbeek en Jelle Aldewereld).
Hemubo is een van de grootste bouwbedrijven in Nederland en richt zich op strategische renovatie en onderhoud van vastgoed en civiele objecten. Het bedrijf is daarbij gespecialiseerd in bouwkunde, schilderwerk, asbestsanering en in installatie-, beton en geveltechniek.
Hillen & Roosen werd 115 jaar geleden opgericht en nam deel aan tal van prominente bouwprojecten binnen en buiten de hoofdstad. Naast renovatie van woningbouw is H&R Bouw gespecialiseerd in de restauratie en renovatie van (historische) openbare gebouwen, waaronder het Rijksmuseum, de Stopera (Amsterdams stadhuis) en de Beurs van Berlage. Ook werkte het bedrijf aan de Coentunnel en aan ziekenhuizen als het AMC en het Antoni van Leeuwenhoek ziekenhuis.
Met de overname van Hillen & Roosen – dat als zelfstandig bedrijf blijft bestaan – zal Hemubo zich ook richten op nieuwbouw. De organisatie hoopt zo een prominente rol te spelen in aankomende bouwprojecten in de Randstad. De nieuwe combinatie is goed voor een omzet van 135 miljoen euro. De transactiewaarde van de verkochte aandelen is niet bekend gemaakt.
In 2006 kwam Hillen & Roos in de problemen toen er bouwfouten werden ontdekt bij nieuwgebouwde appartementen van het Bos en Lommerplein in Amsterdam, bericht het Parool, dit nadat een vrachtwagen door het parkeerdek was gezakt. Het bedrijf zag zich hierop gedwongen nagenoeg het volledige eigen vermogen uit te keren als schadevergoeding aan getroffen bewoners en bedrijven, die het complex noodgedwongen moesten verlaten. De hierop volgende vastgoedcrisis leidde in mei 2009 tot een faillissement. Het bedrijf ging daarna in afgeslankte vorm verder.