Defensieconcern Saab telt een kleine € 30 miljoen neer voor het Apeldoornse HITT, dat gespecialiseerd is in technologie op het gebied van navigatie en het beheersen van verkeersstromen. Wel moet de Autoriteit Financiële Markten (AFM) zich nog buigen over de voorgenomen transactie. Als de deal doorgaat verdwijnt het aandeel HITT van de Amsterdamse beurs.
Overnemende partij Saab AB, dat tegenwoordig niet meer verbonden is aan de gelijknamige autofabrikant, heeft advocatenkantoor NautaDutilh in de arm genomen om zich juridisch te laten adviseren. M&A-partner Christiaan de Brauw leidt het team van NautaDutilh, dat verder bestaat uit Philippine van Leeuwen en Sybren de Beurs.
Geen Nederlandse investment bank
“Saab was de strategisch logische partij om HITT N.V. over te nemen,” zegt Christiaan de Brauw in een reactie op de fusie. Ook geeft hij aan dat Saab niet veel ervaring met openbare biedingen heeft en ook geen Nederlandse investment bank heeft ingehuurd voor de transactie. Saab heeft SEB Enskilda uit eigen land in de arm genomen voor financieel advies. “Het is een dankbare taak om een buitenlandse bieder als Saab bij de hand te nemen en te begeleiden, niet alleen bij de juridische aspecten, maar ook bij het bredere dealproces en de Nederlandse market practice,” aldus De Brauw.
30e M&A deal van Loyens & Loeff in 2012
HITT krijgt bij de deal financieel advies van FBM Mahler. Rob Westenberg en Anders Rasmussen staan het Apeldoornse bedrijf bij namens het advieskantoor. Advocatenkantoor Loyens & Loeff geeft HITT juridisch advies. Peter Corten is de lead-partner van het kantoor dat met deze deal haar 30e transactie van het jaar 2012 bijschrijft. ABN AMRO heeft het management van HITT een fairness opinion gegeven over het bod van Saab. Evert Jan de Groot staat aan het hoofd van het team.
De houdstermaatschappij van HITT en tevens grootste aandeelhouder in het bedrijf, krijgt juridisch advies van Linklaters. Peter Goes is de dealcaptain.