Het Franciscus Ziekenhuis in Roosendaal en het Lievensberg Ziekenhuis in Bergen op Zoom hebben fiat van de Tweede Kamer om te fuseren. ING kreeg ook toestemming: het lastig zelfstandig te verkopen ING Life Japan mag worden opgenomen in de beursgang van de Europese verzekeringsactiviteiten van het concern, in 2014. Ondertussen heeft Telefónica Duitsland toestemming aan de Europese Commissie gevraagd om E-Plus over te nemen van KPN.
De Tweede Kamer heeft de fusie tussen het Franciscus Ziekenhuis in Roosendaal en het Lievensberg Ziekenhuis in Bergen op Zoom goedgekeurd. Een motie van de SP om de fusie te dwarsbomen vond slechts steun bij de PVV. Die partij vond het ongewenst dat de verloskundige afdeling zou verdwijnen bij het Franciscusziekenhuis. Eerder gaven minister Schippers van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en de ACM hun fiat. Wel loopt er nog een beroepszaak van de Nederlandse Patiënten en Consumenten Federatie (NPCF) tegen het besluit van de ACM. Die patiëntenvereniging vindt namelijk dat de kartelwaakhond zijn goedkeuring onvoldoende heeft onderbouwd. Dat proces heeft echter geen opschortende werking. Het is de bedoeling dat de ziekenhuizen per 1 januari 2014 fuseren.
ING gooit het bijltje erbij neer voor wat betreft pogingen om de Japanse levensverzekeringsdochter ING Life Japan zelfstandig te slijten. ING Life Japan zal nu deel uit gaan maken van de beursgang van de Europese verzekeringstak in 2014 en ‘Brussel’ vindt dat okay. ING liet weten dat de voorbereidingen op die beursgang op schema te liggen.
De Duitse tak van het Spaanse telecomconcern Telefónica heeft formeel toestemming gevraagd aan de Europese Commissie om E-Plus over te nemen van KPN. Dat staat op de website van de Europese Commissie. Met zowel de KPN-dochter als het eigen merk O2 in portefeuille, zou de grootste aanbieder van mobiele telefonie op de Duitse markt ontstaan, en daarom is goedkeuring nodig. De Europese Commissie heeft in principe tot 6 december de tijd om de zaak te onderzoeken, maar kan ook besluiten om een langer en diepgaander onderzoek uit te voeren. Telefónica en KPN verwachten de deal in de eerste helft van 2014 af te ronden.
Liberty Global is voorlopig tevreden met haar 28,5% belang in Ziggo. Dat maakte topman Mike Fries bekend tijdens zijn toelichting op de halfjaarcijfers van het Amerikaanse concern. De topman wilde niets zeggen over het recente rumoer in de markt rondom Ziggo. Vorige maand liet Ziggo weten een bod van Liberty Global voor een volledige overname te hebben afgeslagen, omdat de Amerikanen te weinig boden. Tot nu toe is niet bekendgemaakt hoeveel Liberty Global bood.