Ondanks het feit dat het concurrentieonderzoek door de Europese Commissie nog loopt, zou Telefónica inmiddels met de eerste concessies komen om KPN dochter E-Plus te mogen inlijven. Ondertussen lijkt er eindelijk een koper te zijn voor het Langeland Ziekenhuis, en is een groep grootaandeelhouders van het havenbedrijf HES Beheer bereid om hun aandelen voor € 45 per stuk aan te bieden.
Telefónica Deutschland, de gegadigde voor KPN-dochter E-Plus, zou bereid zijn om een pakket van haar frequenties ter beschikking te stellen aan een nieuwe speler op de Duitse mobiele telefoonmarkt. Dat schrijft de Financial Times op basis van een vertrouwelijk rapport. Momenteel voert de Europese Commissie een uitgebreid onderzoek uit naar mogelijke gevolgen van de miljardendeal voor de Europese concurrentiemarkt. Onlangs schoof de Commissie de verwachte datum van haar uitspraak hierover op van eind mei naar 23 juni. Brussel vreest dat door de overname concurrentie zal wegvallen en de kosten voor abonnees van mobiele diensten hierdoor zullen stijgen. Telefónica zou met het ter beschikking stellen van het pakket frequenties deze angst willen wegnemen volgens de krant.
Ondanks dat investeerder Hestya het boekenonderzoek bij HES Beheer nog niet heeft afgerond, is een groep grootaandeelhouders van het havenbedrijf bereid om hun aandelen voor € 45 per stuk aan te bieden. Dit heeft HES Beheer bekendgemaakt. De betreffende aandeelhouders hebben samen zo’n 58% van het uitstaande aandelenkapitaal van HES in handen. Overeengekomen is dat de grootaandeelhouders geen gebruik zullen maken van het recht om de zogenoemde ‘irrevocables’ (overeenkomsten tot aanmelding) per 15 mei te beëindigen. Hestya verwacht het boekenonderzoek in de komende weken af te ronden.
Na een paar mislukte pogingen lijkt er eindelijk een partij te zijn die wel brood ziet in het noodlijdende Langeland Ziekenhuis. Het HagaZiekenhuis in Den Haag en het Reinier de Graaf in Delft hebben hiervoor een intentieovereenkomst getekend met het Zoetermeerse ziekenhuis. Eerder werd er gesproken over een overname van het Lageland Ziekenhuis door drie ziekenhuizen waarmee het samenwerkte in de zogenoemde A12-coöperatie, maar die deal mislukte. En onlangs kwam de zorginstelling er niet uit met Fundis. Maar nui lijkt alles dus alsnog goed te komen. Het is de bedoeling de samenwerking voor 1 juni rond te krijgen.
Ziekenhuis Groep Twente en Medisch Spectrum Twente mogen niet fuseren van de ACM en zorgverzekeraars. Zonder die tegenwerking was een fusie tussen de twee ziekenhuizen al in gang gezet. ZGT-topman Schmidt zei dit bij de presentatie van de verdeling van de medische specialisaties over de ZGT-vestigingen in Almelo en Hengelo. De betrokken instanties waren al enige tijd met elkaar in bespreking. Op 24 mei 2013 werd het officiële startschot gelost voor hun samenwerking in de Twentse Medische Coöperatie (TMC).