Rabobank wil zijn belang in de Poolse bank BGZ uitbreiden van 60% naar minimaal 75%. Concurrent ING daarentegen lijkt juist belangen in Polen kwijt te raken en wel aan lokale branchegenoten. Verder heeft KPN de voorgenomen overname van kabelaar Caiway afgeblazen en was Friesland Bank liever gefuseerd met NIBC.
Effectenhuis SNS Securities heeft in een rapport geschreven dat de Poolse bank Powszechna Kasa Oszczednosci Bank Polski (PKO BP) en de eveneens Poolse verzekeraar Powszechny Zaklad Ubezpieczen (PZU) zich bij ING hebben gemeld voor de Poolse verzekeringsactiviteiten van de Nederlandse bank/verzekeraar.Het rapport geeft aan dat het gerucht gebaseerd is op meerdere bronnen, maar deze worden niet bij naam genoemd. De analisten geloven dat de activiteiten afzonderlijk zullen worden verkocht als ING er een goede prijs voor krijgt.
Rabobank heeft bekendgemaakt dat het een openbaar bod heeft gedaan op alle aandelen van de Poolse Bank Gospodarki Zywnosciowej SA (Bank BGZ). De Utrechtse bank heeft reeds 60% van de aandelen in BGZ in handen. Rabobank biedt een prijs van 72,50 zloty (€ 17,34) per aandeel, op voorwaarde dat de bank door het bod minimaal 75% van de aandelen in handen krijgt. Dat levert Rabobank namelijk een controlerend belang op. De bank wil zijn positie in Polen verstevigen, omdat het land ´een aantrekkelijke agrarische sector´ heeft. Hoe dan ook wil Rabobank de beursnotering van Bank BGZ behouden.
Men raakt maar niet uitgesproken over de overname van Friesland Bank door Rabobank. Zo meldt Het Financieele Dagblad dat de Friese bank eigenlijk veel liever was gefuseerd met de Haagse bank NIBC. Na de afkeurende reactie van De Nederlandsche Bank (DNB) zijn de gesprekken daarover afgebroken. De fusiegesprekken tussen de kleine banken Friesland Bank en NIBC waren al in een vergevorderd stadium toen DNB om advies werd gevraagd. De toezichthouder legde met een negatief advies echter een bom onder de samensmelting, waarna Rabobank in beeld kwam als kandidaat om Friesland Bank over te nemen.
KPN heeft besloten om de voorgenomen overname van Caiway, aanbieder van digitale televisie, internet en telefonie, af te blazen. De transactie krijgt teveel weerstand van de Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa). In bepaalde regio’s (met name in het Westland), zou de combinatie Caiway-KPN namelijk een te dominante marktpositie krijgen. Caiway is na Ziggo en UPC de derde grootste kabelaar van ons land. KPN heeft teleurgesteld gereageerd op het besluit, maar stelt zich strijdbaar op. Zo blijft KPN streven naar een marktaandeel in de markt voor breedbandinternet van meer dan 45%. Dat KPN de stekker uit de fusieplannen heeft getrokken, betekent nog niet dat er op korte termijn geen overname van Caiway komt. Vodafone zou één van de kapers op de kust zijn.