De Zweedse autofabrikant Saab lijkt in Aziatische handen te komen. Tenminste, als Saab met haar voormalige zusterbedrijven is uitgesteggeld over de merknaam. Pharming lijkt zich wel gewonnen te geven. Het biotechbedrijf heeft de witte vlag gehesen en zich opgeworpen als overnameprooi. Dat is wel anders met KPN. Het Nederlandse telecomconcern doet er alles aan om het Mexicaanse América Móvil tegen te houden bij het uitbreiden van hun belang in KPN.
De verkoop van de Zweedse autofabrikant Saab Automobile hangt nog op het gebruiksrecht van de merknaam van het bedrijf. Dat meldt Het Financieele Dagblad op basis van gesprekken met ingewijden. De merknaam is een issue, omdat de autofabrikant vroeger tot een concern behoorde waar ook defensiebedrijf Saab AB en vrachtwagenbouwer Scania deel van uitmaakten. De drie bedrijven zijn samen eigenaar van de naam. Een consortium rond de Japanse investeringsmaatschappij Sun Investment en het Chinese energieconcern NMEH zou Saab willen kopen.
De handel in aandelen D.E MASTER BLENDERS 1753, de afgesplitste internationale koffie- en thee activiteiten van Sara Lee is van start gegaan. De officiële notering van D.E MASTER BLENDERS 1753 aan de beurs in Amsterdam zal naar verwachting op 9 juli 2012 plaatsvinden. Tot die datum zal de handel in aandelen D.E MASTER BLENDERS 1753 plaatsvinden op as-if-and-when-issued/delivered-basis. Dit komt erop neer dat de handel in het nieuwe aandeel slechts nog is voorbehouden aan bepaalde beleggers.
Het Mexicaanse telecombedrijf América Móvil heeft haar belang in het Nederlandse KPN uitgebreid van 5% naar 7,3%. Dit hebben de Mexicanen gedaan door aandelen op de markt te kopen, overigens tegen een lagere prijs dan de eerder geboden € 8 per aandeel. Eerder werd duidelijk dat de Mexicanen hun aandeel in het Nederlandse telecomconcern willen uitbreiden naar 27%. KPN verzet zich hiertegen en probeert haar aandeelhouders binnenboord te houden door onder meer extra veel winst te maken. Zo hoopt KPN haar Belgische dochter Base te verkopen en onderzoekt KPN de mogelijkheden om te profiteren van het succesvolle Duitse onderdeel E-Plus.
Biotechnologiebedrijf Pharming heeft bekendgemaakt dat het op zoek is naar een partner die het bedrijf wil overnemen of wil fuseren. Het gaat financieel niet goed met Pharming, mede omdat het bedrijf steeds lastiger financiering krijgt voor nieuwe onderzoeken. Pharming heeft benadrukt dat het bedrijf nog niet heeft besloten of het daadwerkelijk tot een transactie komt. Het bedrijf verwacht in het derde kwartaal van dit jaar meer concrete informatie te kunnen melden. Verder blijft Pharming kijken naar mogelijkheden om op technologisch gebied meer samen te werken met branchegenoten.