De betrokken partijen bij het voorgenomen bod van América Móvil vop KPN zijn in bespreking met elkaar. Het Russische Sistema en oliehandelaar Argos zijn juist klaar met elkaar. De Russen nemen Argos niet over en de Rotterdammers gaan nu zelf jagen op overnameprooien. En de overname van De Master Blenders 1753 is weer een stap dichterbij. Ook als het kopende consortium minder dan 95% van de koffie- en theemaker in handen krijgt, is de financiering geregeld.
Het bestuur van KPN voert “continue, constructieve gesprekken” met América Móvil over het ongevraagde bod dat de Mexicanen vorige maand aankondigden op alle aandelen KPN. Dat heeft het Nederlandse telecombedrijf bekendgemaakt. Het is de eerste keer dat KPN toegeeft gesprekken te voeren met het bedrijf van de Mexicaanse miljardair Carlos Slim. De gesprekken zouden gaan over zowel financiële en niet-financiële zaken die betrekking hebben op het voorgenomen bod, waaronder prijs en voorwaarden. Op dit moment is de uitkomst van de gesprekken niet duidelijk.
De overname van de Rotterdamse oliehandelaar Argos door het Russische Sistema gaat niet door. Dat heeft een woordvoerder van Argos aan het Financieele Dagblad bevestigd. Het concern zou nu zelf enkele prooien op het oog hebben. Op 28 november 2012 werd de transactie aangekondigd, waarmee honderden miljoenen gemoeid waren en die Argos toegang had verschaft tot de Russische oliemarkt. Gaandeweg de onderhandelingen probeerden de Russen alsnog te onderhandelen over de prijs, waar eerder overeenstemming over leek te zijn bereikt. In de zomer is de deal definitief afgeblazen.
Voordat een eventuele fusie tussen de Haagse ziekenhuizen Bronovo en Medisch Centrum Haaglanden een feit is, wil de ACM eerst meer onderzoek doen naar de gevolgen van de samensmelting. Voor de deal is een vergunning van de ACM vereist. Na de fusie zouden er nog slechts twee grote ziekenhuizen in de regio Den Haag overblijven, Bronovo en het HagaZiekenhuis. Als de ziekenhuizen besluiten een vergunning aan te vragen, volgt een nader onderzoek door ACM naar de gevolgen van de fusie voor patiënten en zorgverzekeraars.
Zelfs als het consortium onder leiding van Joh. A. Benckiser uiteindelijk minder dan 95% van de aandelen in DE Master Blenders 1753 in bezit krijgt, is de financiering rond. Dat meldt Oak Leaf, onderdeel van investeringsmaatschappij Joh. A. Benckiser. Tot nu toe is 89,7% van de aandelen aangeboden. De banken stonden sowieso garant voor financiering als 95% of meer van de aandelen wordt aangeboden aan Oak Leaf. Voor financiering bij verkrijging van een kleiner belang moesten zij echter nog apart toestemming verlenen. Tot 17 september aanstaande kunnen aandeelhouders hun stukken aanbieden aan het Consortium.