Er schijnt een aantal gegadigden te zijn voor computerbladenuitgever HUB. Dat heeft de curator van de failliete uitgeverij gemeld. Het is niet de enige uitgeverij die te koop is. Ook educatieve uitgeverij Noordhoff zou in de etalage staan. Maar de deal die de gemoederen de laatste weken vooral bezighoudt is de beoogde overname van KPN door haar grootaandeelhouder América Móvil. Dat steekspel is nog steeds gaande.
De Groningse uitgeverij Noordhoff Uitgevers, dat zich richt op schoolboeken, zou te koop staan. Dat meldt persbureau Bloomberg op basis van bronnen dichtbij het vuur. Noordhoff geeft schoolboeken uit voor het basisonderwijs tot en met het hoger onderwijs. Volgens de ingewijden heeft eigenaar Bridgepoint de Amerikaanse bank Goldman Sachs ingeschakeld om de opties voor Noordhoff in kaart te brengen.
Het failliet verklaarde HUB, de grootste uitgever van computerbladen in Nederland, heeft de interesse weten te wekken van enkele overnamekandidaten. Minstens één hiervan zou bereid zijn alle onderdelen over te nemen. Dit meldt curator Christian Hartsuiker van SWDV Advocaten aan Het Parool. Elk scenario zal echter leiden tot het ontslag van werknemers, het zou om 80 banen gaan die op de tocht staan. HUB zag zich genoodzaakt het faillissement aan te vragen door de aanhoudende, grillige tijdschriftenmarkt en liquiditeitsproblemen. Bladen binnen het fonds van HUB zijn andere: ComputerIdee, Hardware.info, PCM en Power Unlimited. Tevens heeft HUB de vergunning voor domeinextensie .amsterdam in haar bezit.
Corporate financekantoor Strategy & Finance gaat op in branchegenoot Witlox Van den Boomen, waarmee het kantoor in 2011 een strategische samenwerking aanging. Die samenwerking verloopt naar volle tevredenheid. Daarom is besloten een volgende stap te zetten en Strategy & Finance volledig binnen Witlox Van den Boomen op te nemen. Het kantoor gaat per 1 september 2013 verder als Witlox Van den Boomen Corporate Finance.
De Raad van Commissarissen (RvC) van KPN zou flink overhoop liggen met grootaandeelhouder América Móvil over het voorgenomen bod van de Mexicanen. De wensen van beide partijen zouden ‘te ver uit elkaar liggen’, melden ingewijden aan De Telegraaf. De RvC eist zware garanties voor continuïteit van de bedrijfsvoering en de minderheidsaandeelhouders. De Mexicanen zouden daarentegen inmenging vooraf weigeren, met tot gevolg dat de commissarissen het miljardenbod op KPN, dat ondanks de opgeworpen beschermingswal gewoon wordt doorgezet, als vijandig bestempelen. Vooralsnog adviseert de RvC aandeelhouders om tegen de deal te stemmen.