Het Zeeuwse nutsbedrijf Delta laat onderzoeken of er gegadigden zijn om te fuseren met de eigenaar van kerncentrale Borssele of om het bedrijf over te nemen. De zoektocht wordt uitgevoerd door de Amerikaanse bank Morgan Stanley om de zoektocht internationaler te maken. Ook SNS bank zou volgens minister Dijsselbloem van Financiën aan een buitenlandse partij kunnen worden verkocht. Icon Yachts is inmiddels in gesprek met een potentiële koper.
Op verzoek van de aandeelhouders laat het Zeeuwse nutsbedrijf Delta onderzoeken of een fusie of verkoop van het bedrijf opties zijn. Delta heeft hiervoor de Amerikaanse zakenbank Morgan Stanley ingeschakeld. Volgens Het Financieele Dagblad is voor Morgan Stanley gekozen om de zoektocht internationaler te maken. Delta is onder meer eigenaar van de erncentrale Borssele. Naast energie is het bedrijf actief in afval en kabeldiensten. Het bedrijf is voor de helft eigendom van de provincie Zeeland, terwijl het restant van de aandelen in handen is van diverse gemeenten en de provincies Zuid-Holland en Noord-Brabant.
Icon Yachts, de Harlinger scheepswerf die luxueuze jachten produceert, is in onderhandelingen met een nieuwe eigenaar. Eerder kreeg het van de rechtbank in Leeuwarden surseance van betaling. Het uitblijven van bestellingen zorgde ervoor dat het bedrijf in zwaar weer terecht kwam. Directeur Jen Wartena zou samen met bewindvoerder Romana Bremer in gesprek zijn met een eventuele overnamekandidaat. De dochtervennootschappen van Icon Holding die uitstel van betaling hebben gekregen zijn Icon Yachts, Icon Interiors en Koersvelt Yacht Projects bv.
Wat minister Dijsselbloem van Financiën betreft is verkoop van de genationaliseerde bank SNS Reaal niet uitgesloten. Hij zei dit in zijn wekelijkse gesprek met RTL Z. Eerder zei SNS-topman Gerard van Olphen ook al dat hij hier geen principiële bezwaren tegen heeft. Volgens de bewindsman is het wel belangrijk dat de bank als zelfstandige speler in Nederland blijft bestaan. Hij wil voorkomen dat SNS wordt doorverkocht en opgeknipt. Ongeveer een jaar geleden nationaliseerde de Staat het Nederlanden SNS Reaal voor € 3,7 miljard.
Het Mexicaanse concern América Móvil heeft het belang in KPN afgebouwd naar 27,1%. Dat blijkt uit een persverklaring over het vierde kwartaal van 2013 van het bedrijf van miljardair Carlos Slim. Eerder had América Móvil nog een belang van 29,8% in het Nederlandse telecombedrijf. Het belang van de Mexicanen in Telekom Austria bleef ten opzichte van het derde kwartaal gelijk op 23,7%. Topman Daniel Hajj van América Móvil zegt in een toelichting dat hij nog steeds ‘zeer geïnteresseerd’ is in KPN. Het afbouwen van het belang in KPN werd volgens Hajj gedaan om de eigen financiën te versterken, aldus de bestuursvoorzitter.