Jan Louis Burggraaf en Tim Stevens van Allen & Overy adviseren Randstad bij het overnamebod op Vedior. ABN Amro en Goldman Sachs zijn de financieel adviseurs. Vedior krijgt juridisch advies van Gerard Carrière, Leo Groothuis en Christiaan de Brauw van NautaDutilh. ING Bank en Merrill Lynch treden op als financieel advieurs van Vedior.
Down with ManPower
Als de overname doorgaat dan heeft Nederland het op één na grootste uitzendbureau. Met een gezamelijke omzet van € 17,3 miljard verdrijven Randstad en Vedior het Amerikaanse ManPower van de tweede plaats in de wereldranglijst. De Franse detacheerder Adecco blijft op de eerste plaats staan.
Claim aan de broek
Vedior heeft in het overnameproces al een claim aan haar broek. De Vereniging van Effectenbezitters heeft uitzendconcern Vedior aansprakelijk gesteld voor de schade die beleggers hebben geleden door het uitlekken van de overnamegesprekken met Randstad. De beleggersvereniging wil van Vedior een schadevergoeding. De koers van Vedior steeg in één ochtend met 24% als gevolg van geruchten over een overname. Hierna zette de AFM de handel in aandelen Vedior stil. Bestuursvoorzitter Tex Gunning van Vedior heeft in Het Financieele Dagblad gezegd dat de koers niet reageerde op geruchten. ‘Er is sprake geweest van lekkage van binnen uit’, zei Gunning.
Puzzelen
Beleggers in Randstad reageerden niet al te positief op het overnamebod. In het verleden is Randstad niet zo succesvol geweest met grote overnames. De tot nu toe grootste overname, van het Amerikaanse Strategix voor een kleine 800 miljoen gulden in 1998, was geen succes. Daarnaast heeft Vedior een compleet andere bedrijfscultuur als Randstad. Waar Randstad al zijn filialen netjes blauw heeft geverfd bestaat Vedior uit een lappendeken van zelfstandig opererende ondernemingen.