Buizenhandelaar Van Leeuwen wil zijn marktleiderschap versterken via overnames, industrieel toeleverancier Aalberts Industries is ook bezig met het voorbereiden van overnames en tien à twintig financiële en strategische partijen hebben zich gemeld voor een overname van warenhuis V&D. Een overzicht van de recente ontwikkelingen in fusie- en overnameland van KSU-website OverFusies.nl.
Buizenhandelaar Van Leeuwen wil zijn marktleiderschap versterken via overnames. Dat zegt het bedrijf in een toelichting op de jaarcijfers in Het Financieele Dagblad van donderdag. Momenteel is een overname in het Verenigd Koninkrijk in de fase van afronding. Dit betreft een handelshuis in roestvrijstalen buizen, dat zich voornamelijk richt op de offshoresector. Daarnaast is het bedrijf op zoek naar een lokale partner in het Midden-Oosten. De verwachtingen over de verdere ontwikkeling van de olie-en gasproductie in deze regio zijn hooggespannen.
Industrieel toeleverancier Aalberts Industries is ‘intensief’ bezig met het voorbereiden van overnames. Dat zegt bestuursvoorzitter Jan Aalberts woensdag in een interview met persbureau Dow Jones. Over 2009 deed het bedrijf één overname en heeft het 250 extra mensen aangenomen. Het bedrijf is positief gestemd over 2010, en ziet het aantal bestellingen toenemen als gevolg van de introductie nieuwe producten en verkoopinspanningen.
Tien à twintig financiële en strategische partijen hebben zich gemeld voor een overname van warenhuis V&D. Dit zegt Mark McKeon woensdag in Het Financieele Dagblad. V&D heeft voor het eerst in toen jaar winst gemaakt met de verkoop van het non-food assortiment. De opbrengsten van restaurantketen La Place zorgden voor goede cijfers. McKeon verwacht in 2015 met V&D en La Place een ebitda te behalen van circa €100 miljoen. V&D is momenteel nog onderdeel van Maxeda en staat samen M&S, Hunkemöller en Bijenkorf te koop. Eind dit jaar moet de deal zijn afgerond.
De verkoop van de verzekerings- en de vermogensbeheeractiviteiten van ING gaat via één of twee beursgangen. Dat zei ING-bestuursvoorzitter Jan Hommen maandag bij een toelichting op de herstructurering van ING. Op welke manier de onderdelen worden verkocht, hangt onder meer af van marktomstandigheden en de mate waarin prestaties worden verbeterd. ING heeft niets gezegd over de mogelijke waarde van de onderdelen. Wel publiceerde ING gisteren een available financial resources (AFR) waarde van €14,6 miljard. De AFR is een boekhoudkundige maatstaf, die volgens de groep inzicht kan geven in de feitelijke waarde van het onderdeel.
De Amerikaanse vermogensbeheerder BlackRock heeft mogelijk interesse in een overname van ING Real Estate. Dat meldt zakenwebsite Investment News vrijdag. Volgens een zakenbankier ligt een aparte verkoop van ING Real Estate voor de hand, omdat het bedrijfsonderdeel niet sterk is geïntegreerd in de groep.