Twee van ’s lands oudste visverwerkingsbedrijven gaan deze zomer samen: Foppen uit Harderwijk en Klaas Puul uit Volendam zijn gespecialiseerd in de verwerking van zalm en garnalen en fuseren als de Dutch Seafood Company. Allen & Overy en Houthoff voorzagen de fusiepartners van juridisch advies.
Zowel Foppen als Klaas Puul zijn gerenommeerde familiebedrijven met een lange geschiedenis in de vis- en voedselverwerkingsindustrie. De organisaties bestaan dit jaar respectievelijk honderd en vijftig jaar. Foppen behaalde in 2017 een omzet van 150 miljoen euro, Klaas Puul kwam uit op circa 175 miljoen euro. Nadere financiële details inzake de fusie zijn niet bekend gemaakt.
Allen & Overy begeleidde Foppen bij de fusie, met juridisch advies afkomstig van Jan Louis Burggraaf (lead partner), Gijs Linse en Dominique Coumans. Klaas Puul liet zich adviseren door een Houthoff-team bestaande uit Bram Caudri (lead partner), Joram van den Berg, Ivar Brouwer, Vivian van de Haterd en Koen Hamelink. Daarnaast is Squarefield financieel adviseur aan Klaas Puul.
De huidige managementteams van Foppen en Klaas Puul gaan onder leiding van de nieuwe CEO, André van der Padt, de nieuwe combinatie leiden. “Met het samengaan van deze twee mooie organisaties hebben wij een sterkere positie en kunnen wij onze klanten nog beter bedienen,” zegt Van der Padt.
De directies verwachten de nieuwe combinatie in augustus dit jaar volledig te kunnen afronden en vanaf dit moment verder te kunnen gaan als Dutch Seafood Company. De fusie is nog onder voorbehoud van goedkeuring van de Ondernemingsraad van Klaas Puul en de Autoriteit Consument & Markt.