Tijdens deze on demand cursus komen aan bod: oudervervreemding en ouderverstoting, en de signalen en niveaus / vormen van ouderverstoting.
Adviesrapport Expertteam Ouderverstoting en complexe omgangsproblematiek – toegelicht door voorzitter
Uitgebreid wordt ingegaan, o.a. door de voorzitter van het betreffende Expertteam, op het Adviesrapport Expertteam Ouderverstoting en complexe omgangsproblematiek. Ook jurisprudentie komt aan bod.
Omgangsondertoezichtstelling en jurisprudentie
Aangezien er bij ouderverstoting sprake is van ‘non-omgang’, is een van de vragen: ‘wat daar (juridisch) aan te doen?’ In dat kader wordt ingegaan op de omgangsondertoezichtstelling, met name aan de hand van jurisprudentie.
Belicht vanuit advocatuur én rechterlijke macht
De docenten zijn:
Cees van Leuven, senior rechter voor familierecht bij de rechtbank in Breda. Cees publiceert regelmatig over ouderschap en scheiden en traint rechters, advocaten en psychologen in het voeren van gesprekken met ouders in en na scheiding. Hij was voorzitter van het Expertteam ouderverstoting/complexe omgangsproblematiek (Adviesrapport-Expertteam Ouderverstoting-Complexe omgangsproblematiek januari 2021).
Leo Hendriks, advocaat bij Hoven en Selbach advocaten. Ook is Leo bestuurslid van de VNJA (Vereniging van JeudgrechtAdvocaten) en maakt hij deel uit van de adviesgroep Bijzondere Curator Nederland (BCN).
Bestemd voor
Deze cursus is niet alleen bedoeld voor advocaten, maar ook voor andere professionals, zoals werkzaam bij de Raad voor de Kinderbescherming, de Gecerticifeerde Instelling en Team Jeugd van de gemeente.
Duur en PE-punten
De cursus duurt twee uur. U kunt op ieder gewenst moment pauze nemen. Na het volgen van de gehele cursus en het behalen van de certificeringstoets ontvangt u 2 PE-punten.
Certificeringstoets
Heeft u de cursus voltooid? Dan start u de certificeringstoets. Deze bestaat uit drie vragen gebaseerd op de inhoud van de cursus. U moet twee vragen goed hebben. Als u de toets niet haalt, kunt u de toets herkansen.