Juridische kennis combineren met orthopedagogische inzichten. Je opereert (als jurist) in complexe, snel veranderende kinderbeschermingszaken. Voor veel van deze zaken is zowel juridische als orthopedagogische kennis noodzakelijk en het liefst in samenhang met elkaar.
Leer initiatief te pakken in civiele zaken
Je krijgt handvatten om je op legitieme gronden te verzetten tegen onnnodig overheidsingrijpen of waarbij je juist leert samen te werken in het belang van de minderjarige en zijn of haar ouders.
Aan de orde komen thema’s als de jeugdwet en de rol van de gemeentes en de Raad voor de Kinderbescherming, rapportages, hechting, uithuisplaatsing en tuchtrecht. Alle kinderbeschermingsmaatregelen worden behandeld samen met verschillende recente uitspraken die u ook als naslagwerk ontvangt.
Belicht vanuit advocatuur én orthopedagogiek
De docenten zijn:
Thomas Frohn, orthopedagoog en manager Zorg en Welzijn bij Gilde Opleidingen en daarvoor binnen de kinder- en jeugdpsychiatrie. Tevens heeft hij jarenlang gewerkt voor de Raad voor de Kinderbescherming.
Leo Hendriks, advocaat bij Hoven en Selbach advocaten. Ook is Leo bestuurslid van de VNJA (Vereniging van JeudgrechtAdvocaten) en maakt hij deel uit van de adviesgroep Bijzondere Curator Nederland (BCN).
Bestemd voor
Deze cursus is bedoeld voor advocaten, maar ook voor andere professionals, zoals werkzaam bij de Raad voor de Kinderbescherming, de Gecerticifeerde Instelling en Team Jeugd van de gemeente.
Duur en PE-punten
De cursus duurt twee uur. U kunt op ieder gewenst moment pauze nemen. Na het volgen van de gehele cursus en het behalen van de certificeringstoets ontvangt u 2 PE-punten.
Certificeringstoets
Heeft u de cursus voltooid? Dan start u de certificeringstoets. Deze bestaat uit drie vragen gebaseerd op de inhoud van de cursus. U moet twee vragen goed hebben. Als u de toets niet haalt, kunt u de toets herkansen.