Welke juridische instrumenten zijn er om ongewenste situaties in de openbare ruimte aan te pakken? En welke passen het beste in welke situatie? In deze driedaagse opleiding geven we u een helder inzicht in de mogelijkheden. Dit doen we aan de hand van praktijkvoorbeelden, zoals het sluiten van drugspanden, het omgaan met verwarde personen, crisisbeheersing, woonoverlast en vuurwerkproblematiek.
Leren en toepassen in de praktijk
Tijdens deze opleiding leert u het bestuurs-, straf- en civielrechtelijke instrumentarium voor openbare orde en veiligheid niet alleen goed kennen, u leert het vooral ook toe te passen. We behandelen een flink aantal praktijkcases, waarmee we de uitgebreide en complexe wet- en regelgeving helder vertalen naar de praktijk. De opleiding ziet er als volgt uit:
Dag 1 Rampenbestrijding en crisisbeheersing / Woonoverlast (14 juni)
Dag 2 Ondermijning (21 juni)
Dag 3 Verstoringen van de openbare orde (28 juni)
Wilt u meer weten over wat we op welke cursusdag behandelen? Klik dan op het programma van de verschillende dagen.
Gegevens delen
In de aanpak en handhaving van de openbare orde en veiligheid is het delen van gegevens tussen ketenpartners – en het verwerken hiervan – inmiddels een cruciale factor. Daarom geven we u tijdens deze opleiding goed inzicht in het betreffende juridische kader. Zo leert u wanneer en welke gegevens u mag delen én hoe u ze dient te verwerken.
Onmisbare informatie waar u veel profijt van zult hebben.
Lees de interviews met onze docenten
Onze docenten vertellen alvast meer over de verschillende thema’s van de opleiding. Lees de interviews >>