Oneerlijke concurrentie voorkomen. Dat is het doel van het staatssteunrecht. Bijzondere regels, die steeds belangrijker lijken te worden. Maar bieden ze kansen of juist risico’s?
Bestaat er onduidelijkheid of onenigheid over het staatssteunrecht, dan zorgt dit vaak voor vertraging of lange procedures. Bovendien komt steeds vaker de vraag naar voren of niet ook het subsidierecht van toepassing is. Kortom: ingewikkelde materie die vraagt om verdieping.
Is het staatssteunrecht niet van toepassing? Dan geldt de Wet Markt en Overheid: deze bevat gedragsregels voor de overheid om concurrentievervalsing te voorkomen. Maar wat zijn precies de grenzen van deze wet? En wanneer is sprake van een algemeen belang, waardoor de wet niet van toepassing is? We leggen het u haarfijn uit tijdens de driedaagse cursus Staatssteunrecht.
Uw kennis up-to-date
Tijdens de driedaagse cursus Staatssteunrecht brengen we u weer helemaal up-to-date als het gaat om het staatssteunrecht. Dit doen we aan de hand van praktijkvoorbeelden. We vertellen u over de laatste ontwikkelingen en we bespreken diverse actualiteiten. De driedaagse cursus is als volgt ingedeeld:
Dag 1 – Basis Staatssteunrecht (22 juni 2022)
Dag 2 – Subsidierecht, Wet Markt en Overheid en Europees recht (29 juni 2022)
Dag 3 – Actualiteiten (6 juli 2022)
Docent mr. Allard Knook
Na deze driedaagse cursus bent u helemaal op de hoogte van alle ins en outs van het staatssteunrecht. De cursus staat onder leiding van advocaat mr. Allard Knook: specialist in het signaleren en afdekken van risico’s rondom staatssteun. Hij staat op dit vlak onder meer decentrale overheden en projectontwikkelaars bij, net als woningcorporaties, onderzoeksinstellingen, sportclubs, natuurorganisaties, energiemaatschappijen en diverse andere instellingen. Goed om te weten: cursusdeelnemers beoordelen Allard met het rapportcijfer 8,7!
Hele aanbod Staatssteunrecht
Bent u benieuwd naar ons hele aanbod op het gebied van staatssteunrecht? Neem dan een kijkje op de pagina sdujurischeopleidingen.nl/staatssteunrecht