Over de mogelijkheden van de opzeggende opdrachtgever en de bescherming van de opgezegde zelfstandige.
Al jaren zijn vanuit verschillende richtingen geluiden te horen dat de zelfstandige momenteel (nagenoeg) rechteloos is. De coronapandemie lijkt bepaalde pijnpunten nog meer onder een vergrootglas te leggen. Zo werden de overeenkomsten met zelfstandigen direct opgezegd.
Toch valt het te betwijfelen of de zelfstandige niet meer rechten bezit dan momenteel vaak wordt gedacht. Deze bescherming kan naast contractuele afspraken bijvoorbeeld voortvloeien uit het algemene verbintenissenrecht, die de rechtspositie van de zelfstandige onder omstandigheden aanvult of corrigeert.
In deze nieuwe cursus wordt een ronde gemaakt langs de rechten en plichten van de zelfstandige ten aanzien van de beëindiging van de overeenkomst. Anders gezegd: in deze cursus staat centraal of, en zo ja, onder welke omstandigheden de opdrachtgever de overeenkomst met de zelfstandige kan beëindigen.
De dagelijkse rechtspraktijk staat hierbij voorop. Om deze reden wordt vooral de situatie besproken waarin de opdrachtgever de opzeggende partij is. Hierbij kan met name worden gedacht aan de opzeggingsbevoegdheid, opzeggingstermijn en financiële gevolgen van de opzegging.
Bestemd voor: advocaten, bedrijfsjuristen, rechtsbijstandsjuristen.