Bestemd voor: advocaten, (kandidaat-)notarissen en andere juristen die vaak tot soms in de uitvoering van hun praktijk te maken hebben met verschillende culturen of generaties
Na een leerzame ochtend met een kleine groep deelnemers gaat u in de middag samen naar buiten. Onder leiding van culinair journalist Gijsbregt Brouwer volgt u een speciale lunchtour langs diverse internationale keukens.
Regelmatig leiden culturele verschillen tot frustratie, miscommunicatie en onbegrip. Doet u wel eens zaken met Amerikanen, Britten of Spanjaarden? Nederlanders staan bekend om hun directe manier van communiceren, terwijl dit in andere landen niet altijd wordt gewaardeerd. Of werkt u geregeld samen met mensen die een andere achtergrond hebben dan u, bijvoorbeeld in opleiding, religie of etniciteit? Gelukkig kunt u actief uw Culturele Intelligentie vergroten.
Grootschalig internationaal onderzoek wijst uit dat er zoiets bestaat als Culturele Intelligentie (CQ). Diegenen die hierover beschikken, weten hoe ze de voordelen van verschillen tussen mensen kunnen benutten en hoe de nadelen te minimaliseren. Dit gaat over afkomst, maar ook bijvoorbeeld over generatie- en organisatieverschillen. Culturele Intelligentie een vaardigheid die bij uitstek van belang is in de éénentwintigste eeuw.
In deze cursus vergroot u uw begrip van Culturele Intelligentie en leert u praktische tips. In de ochtend gaat u dieper in op de theorie en praktijk. Wat is Culturele Intelligentie precies, waar bestaat het uit, hoe kan het van pas komen in uw dagelijkse praktijk? Ook verdiept u zich in de vraag wat u kunt doen om uw Culturele Intelligentie te vergroten. Welke vaardigheden horen daarbij en hoe zijn deze aan te leren? Gedurende de cursus worden theorie en oefeningen afgewisseld.
Na het ochtendprogramma gaat u op lunchtour langs internationale keukens in de nabijgelegen West-Kruiskade. De West-Kruiskade is een multiculturele verlenging van het centrum, die aanvoelt als een reis om de wereld. Het aanbod is afkomstig uit alle windstreken en nergens in Rotterdam is de culturele melting pot zo direct voelbaar als hier. Onder begeleiding van food trendwatcher Gijsbregt Brouwer krijgt u een rondleiding door deze straat en proeft u van drie verschillende internationale keukens.
Na het volgen van deze cursus:
Bent u in staat productiever en creatiever samen te werken om tot een beter resultaat te komen
Weet u wat CQ voor u persoonlijk, in uw eigen praktijk, toe kan voegen;
Herkent u de verschillende componenten van CQ
Bent u in staat het gedrag dat bij CQ hoort te herkennen en hierop te reflecteren
Kent u diverse culturele eetgewoontes en -gebruiken
Heeft u een leerzame én leuke dag gehad in Rotterdam