Deze training wordt uitsluitend incompany aangeboden. Neem voor meer informatie of een vrijblijvende offerte contact op met congresmanager Anne Nieuwhof via a.nieuwhof@sdu.nl.
Bestemd voor: juridisch/notarieel secretaresses, paralegals, notarisklerken, management support en andere ondersteunende medewerkers
Per 1 januari 2018 is het huwelijksvermogensrecht ingrijpend gewijzigd. Door de inwerkingtreding van de Wet beperking gemeenschap van goederen zult u meer te maken hebben met mensen die voorgelicht willen worden over hun huwelijkse voorwaarden. Daarnaast zullen ook reeds voor 2018 gehuwde paren advies willen hebben over de mogelijke gevolgen van deze wet voor hun huidige huwelijksvermogensregime.
In deze cursus (basis+) komen niet alleen de juridische aspecten uitvoerig aan de orde, maar ook de praktische kant van dit bijzondere onderdeel van de familierechtpraktijk. Waar moet u als juridisch ondersteuner allemaal op letten? In deze cursus leert u missers te voorkomen die bij kennis van zaken al eerder te vermijden waren geweest.
Wat betekent het voor de huwelijksvermogensrechtelijke gevolgen van hun huwelijk als mensen staande huwelijk huwelijkse voorwaarden willen maken of juist willen opheffen? Moeten ondernemers sowieso altijd huwelijkse voorwaarden maken, en waarom? Wel of geen periodiek verrekenbeding adviseren?
Daarnaast is de verdeling van de ontbonden huwelijksgemeenschap vaak een enorm twistpunt. Hoe moeten de huwelijkse voorwaarden worden afgewikkeld? Wat valt er wel en wat valt er niet in de huwelijksgemeenschap? Hoe zit met de schulden? Hoe gaan we om met investeringen vanuit privévermogen? Wat zijn mogelijke valkuilen die kunnen leiden tot uw (persoonlijke) civielrechtelijke aansprakelijkheid? Dit is een greep uit de vragen die tijdens deze cursus behandeld worden.