Gerechtshoven en de Hoge Raad zijn criminele bolwerken en de rechtbank in Arnhem wordt neergezet als een ‘hoerentent’. Reden genoeg voor de Rechtbank Gelderland om vrijdag in twee bestuursrechtzaken een gemachtigde fiscalist te weigeren, na een stroom aan beledigend, smadelijk en bedreigend taalgebruik in zijn producties. Onlangs werd hij ook door het Gerechtshof Arnhem-Leeuwarden nog geweigerd.
‘Uw rechtbank past kennelijk maatregelen toe uit communistische regimes’, ‘het Gerechtshof Amsterdam is natuurlijk een crimineel bolwerk’, ‘een intens criminele organisatie als de Hoge Raad der Nederlanden’ en als klap op de vuurpijl ‘vieze smerige hoerentent is het in Arnhem in de Walburgstaat!!! Te gek om over te durven praten!!!!’ Het is slechts een kleine bloemlezing uit het taalgebruik van deze gemachtigde in verschillende zaken, die volgens de Rechtbank Gelderland ‘de normale gang van de beroepsprocedure ernstig hebben verstoord’.
Een bestuursrechter kan een gemachtigde weigeren, bijvoorbeeld in gevallen van ernstige ondeskundigheid of als ‘herhaaldelijk de normale gang van zaken wordt verstoord, eventueel onder bedreiging van geweld’. In dit geval staat deze gemachtigde – geen jurist, weet een woordvoerder van de rechtbank bijna zeker – bij de rechtbank bekend om zijn vele procedures over de Belasting van personenauto’s en motorrijwielen (BPM).
Volgens de rechtbank is zijn taalgebruik de laatste tijd ‘zodanig grensoverschrijdend, dat hij al eens in individuele zaken als gemachtigde is geweigerd door de rechtbank Gelderland en in augustus nog door het Gerechtshof Arnhem-Leeuwarden. In andere uitspraken van verschillende gerechten is hij gewaarschuwd voor deze mogelijkheid.’ Ook de Belastingdienst heeft de gemachtigde al eens geweigerd om zijn intimiderende taalgebruik en heeft de president van de rechtbank meermaals hierover gesproken met hem.
Frustratie uiten
Tegenover de rechtbank heeft hij verklaard dat hij ‘zijn teksten liever niet hardop ter zitting voorgelezen hoorde worden. Desgevraagd heeft hij verder aangegeven dat hij zich niet kan beheersen als zijn frustratie over de beslissingen van de rechtbanken, gerechtshoven en de Hoge Raad oploopt en dat hij die frustratie uit door middel van zijn beledigende, agressieve teksten.’
De rechter constateert in de vonnissen van 27 september met de gemachtigde dat hij zichzelf niet onder controle heeft. Bovendien worden de belangen van zijn klanten door zijn grensoverschrijdende gedrag geschaad. ‘Enerzijds kunnen zijn uitlatingen aan eiseres worden toegeschreven en anderzijds kunnen processtukken worden geweigerd, waardoor de rechter geen kennis kan nemen van de juridische standpunten die de vordering van eiseres onderbouwen.’
Met de weigering wil de rechter daarnaast leden en medewerkers van de rechtbank beschermen: ‘Zij hebben er recht op om gevrijwaard te blijven van de voortdurende beledigingen en bedreigingen van gemachtigde. In meer abstracte zin geldt dit ook voor het algemene belang om de organen van de Nederlandse democratische rechtsstaat te beschermen tegen de giftige woorden van de gemachtigde.’
De betrokken klanten van de gemachtigde vier weken de tijd om desgewenst een nieuwe gemachtigde te vinden voor hun procedure.