Office 365 is Microsoft’s snelst groeiende commerciële product in de historie van het bedrijf, maar misschien ook wel het product waar de meeste verwarring over bestaat, niet in de minste plaats omdat het een Cloud-applicatie betreft.
Microsoft’s paradepaardje verovert de wereld met sneltreinvaart. Er is geen bedrijf dat niet op z’n minst nadenkt over deze nieuwe variant van ’s werelds meest gebruikte kantoorsoftware. Ook de advocatuur ontkomt er niet aan en vele grote en kleinere advocatenkantoren in binnen- en buitenland genieten al van alle voordelen die Office 365 te bieden heeft.
Cloud Software
Office 365 is dus Cloud-software. Laten we op een rijtje zetten welke verschillende Cloud-varianten er te onderscheiden zijn:
- In de Public Cloud worden zowel de diensten (software) als de fysieke infrastructuur (servers) gedeeld met andere klanten van de Cloud-dienst. Natuurlijk zonder dat deze klanten bij elkaars data kunnen komen. De diensten worden aangeboden via het internet en zijn door het generieke karakter zeer lucratief.
- Private Cloud software wordt ook aangeboden via internet, maar dan met de mogelijkheid om klant-specifieke software te gebruiken. De Cloud-omgeving wordt namelijk wel met elkaar gedeeld maar elke klant kan binnen deze omgeving gebruik maken van een speciaal toegewezen stukje fysieke capaciteit. De diensten zijn hierdoor minder generiek en lucratief maar vaak wel meer toegespitst op de wensen van een bepaalde klant(groep).
- De Hybrid Cloud is eigenlijk een combinatie van Public Cloud en Private Cloud-diensten aangeboden door verschillende leveranciers en heeft dus betrekking op meerdere software producten tegelijkertijd.
Office 365 is zowel als Public- en als Private Cloud variant beschikbaar. In tegenstelling tot wat algemeen wordt gedacht, kan Microsoft garanderen dat alle data van Office 365 klanten daadwerkelijk binnen de Europese grenzen blijft, iets waar veel (advocaten)kantoren veel waarde aan hechten. Dimitri Timmer, Legal Lead Netherlands bij Microsoft licht toe: “In het algemeen komt het neer op de controle over de data. Microsoft is daar heel transparant in en kan exact aangeven wat wij met de data doen, wie er toegang heeft en waar de data fysiek is opgeslagen.”
Er kan gerust gesteld worden dat het veiliger is om data onder te brengen bij Microsoft dan binnen de eigen muren. Voor wie de garantie van Microsoft niet voldoende is, kan via partijen zoals ICT Concept, onderdeel van de Lexxyn Groep, de data zelfs binnen Nederland worden gehouden.
Kosten
En wat kost dat allemaal? Het antwoord is kort en simpel: niet veel!
Epona heeft Office 365 in de recent gelanceerde Legal Desktop opgenomen. Voor slechts €29,50 per gebruiker per maand krijgen klanten de beschikking over Office 365, inclusief het door Epona ontwikkelde en op SharePoint gebaseerde DMSforLegal. Dankzij de intensieve samenwerking met Microsoft kan Epona garanderen dat DMSforLegal naadloos zal aansluiten op Microsoft’s Matter Center. Met een overstap naar de Legal Desktop van Epona zijn klanten dus voorbereid op een zorgeloze toekomst.
Dit is een samenvatting van de publicatie Millions of users can’t be wrong.
Epona bezoekt in samenwerking met Microsoft regelmatig kantoren om vragen over de Epona Legal Desktop en de juridische aspecten van het werken in de cloud te beantwoorden.
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Marjan Hermkes. E-mail: marjan.hermkes@epona.com of tel. +31 10 206 63 70.