Per woensdag 1 juli 2015 is de Wet werk en zekerheid (WWZ) ingegaan! De WWZ wijzigt het Nederlands ontslagrecht ingrijpend. Even ingrijpend is de verandering van het bijbehorende nieuwe procesrecht. Naar aanleiding daarvan heeft Sdu een aantal interessante nieuwe handboeken uitgebracht.
Met Praktisch arbeidsprocesrecht onder de WWZ bent u volledig op de hoogte van de regels van het procesrecht, zowel in eerste instantie als in hoger beroep. U krijgt praktische tips voor het voeren van procedures onder de WWZ vanuit het gezichtspunt van de advocatuur en de rechterlijke macht.
Praktisch arbeidsprocesrecht onder de WWZ bestaat uit drie delen:
– Deel A: samenvatting van de algemene regels omtrent de verzoekschriftprocedure en de specifieke WWZ-regels zoals opgenomen in de artikelen 7:686a en 7:683 BW.
– Deel B: vijftal scenario’s die concreet laten zien hoe het nieuwe arbeidsprocesrecht toegepast kan worden.
– Deel C: de meest relevante wetsartikelen voor het arbeidsprocesrecht (Boek 7, Titel 10, BW inclusief de WWZ, en een uittreksel van het Wetboek van Burgerlijke Rechtsvordering).
Auteurs: mr. P.G. Vestering, mr. W.J.J. Wetzels
Handboek Wet werk en zekerheid
Dit Handboek Wet werk en zekerheid geeft een thematisch overzicht van de belangrijkste onderwerpen in de WWZ. Aan de hand van diverse thema’s bespreekt dit boek de veranderingen die de WWZ in het arbeidsrecht teweeg brengt. In dit boek komen de volgende thema’s aan bod:
– flexibele arbeid
– de transitievergoeding
– voorwaarden voor een rechtsgeldige beëindiging van de arbeidsovereenkomst
– opzegging (UWV en kantonrechter)
– rechtsmiddelen bij (weigering tot) beëindiging van de arbeidsovereenkomst
Dit boek is zowel bedoeld voor juristen en niet-juristen die in hun dagelijkse praktijk te maken krijgen met de WWZ als voor rechtenstudenten in de bachelorfase.
Auteurs: Mr. dr. E.J.A. Franssen, Mr. K. Wiersma, Mr. M.C.A. te Poel, Mr. N. Jansen, Prof. mr. R.M. Beltzer