Hennepkwekerijen in woonwijken of drugslabs op industrieterreinen, illegaal gokken, witwassen, woonadresfraude, illegale prostitutie, dekmantelbedrijven; een kleine opsomming van vormen van criminaliteit waar alle gemeenten mee te maken hebben. Als BOA/toezichthouder speelt u een belangrijke rol in de strijd tegen ondermijning.
Herkennen van signalen
Tijdens deze Masterclass krijgt u in een ochtend inzicht om signalen voor ondermijning sneller te kunnen herkennen, hoe deze te rapporteren en informatie erover te delen.
Op basis van welke bevoegdheden optreden?
Vanuit hun ruime ervaring met de aanpak van ondermijning op lokaal niveau geven de docenten u praktische tips om, binnen huidige wet- en regelgeving, de diverse vormen van ondermijning aan te pakken. Zo hoort u bijvoorbeeld welke mogelijkheden de wijziging van de Opiumwet (verruiming sluitingsbevoegdheid) bieden, maar ook komende wetswijzigingen (sluiting bij beschieting van woningen).
Docenten
Rens de Ron, teammanager Veiligheid en Toezicht, gemeente Gorinchem.
Paul Bijleveld, senior juridisch beleidsadviseur OOV, gemeente Zoetermeer.
Na afloop van deze Masterclass:
Bent u in staat ondermijnende activiteiten beter te signaleren;
Bent u op de hoogte van uw bevoegdheden bij de aanpak van ondermijning;
Bent u op de hoogte van relevante wet- en regelgeving voor de aanpak van ondermijning;
Heeft u praktische tips om samenwerking met uw ketenpartners te optimaliseren;
Heeft u meer zicht op mogelijkheden om uw lokale APV te gebruiken bij de aanpak van ondermijning.
Voor wie
Deze masterclass is bestemd voor BOA’s, toezichthouders, leidinggevenden, beleids- en juridisch adviseurs op het gebied van handhaving bij gemeenten en politie.
Inschrijven
Inschrijven kan voor € 225,- p.p. (excl. btw). Wilt u deelnemen met twee of meer personen vanuit dezelfde organisatie? Schrijf u dan in voor het groepstarief van € 175,- per persoon (excl. btw).