Financiën zijn niet zo lastig, wel het gebruikte vakjargon. Deze cursus staat in het teken van het opdoen van kennis en inzicht in de financiële wereld en vooral structuur te krijgen in wat de OR hiermee wel en ook niet kan doen. Welke informatie is relevant en welke niet? Hoe lees je deze informatie en vooral ook….hoe krijg je als OR invloed op dit proces?
De medezeggenschap ontvangt diverse rapportages van jaarverslagen, kaderbrieven, maandrapportages tot strategienota’s en begrotingen. Dit is allemaal onderdeel van de planning- en controlcyclus.
In deze cursus wordt als eerste gekeken naar de planning & controlcyclus. Daarnaast worden de belangrijkste begrippen, zoals balans, winst-en-verliesrekening als het kasstroom overzicht met elkaar besproken. Ook wordt inzicht gegeven in de wijze waarop de OR kan onderzoeken wat de belangrijkste zorgen, aandachtspunten of risico’s zijn.
Wat biedt deze cursus u?
Introductie in financiële terminologie waardoor u vertrouwd raakt met het leggen van verbanden tussen de financiële rapportages en het beleid van de organisatie;
Inzicht in de wijze waarop u financiële gegevens snel en overzichtelijk ordent en beoordeelt;
Handvatten om de beïnvloedingsmogelijkheden van de medezeggenschap te versterken.
Voor wie
De cursus is bestemd voor medezeggenschapsleden uit de (centrale) ondernemingsraad of medezeggenschapscommissies.
Uw docent
Drs. Ing. Rob Latten MBA is bedrijfskundige en controller. Hij is organisatieadviseur bij DeVerandermotOR.nl en adviseert ondernemingsraden bij fusies, reorganisaties en verandertrajecten. Ook is Rob docent op de Hogeschool van Rotterdam waar hij o.a. lesgeeft in financiële vakken zoals management- en financial accounting.
Incompany
Heeft u interesse om deze cursus incompany te volgen?
Neem contact op met Carola van Rijn, c.v.rijn@sdu.nl of 070 378 99 69.
Carola bespreekt graag de mogelijkheden met u.