AKD heeft zes nieuwe partners benoemd op zijn kantoren in Nederland en België. De partnerpromoties volgen op drie partnerbenoemingen bij AKD in Luxemburg van eerder dit jaar. “Hiermee vergroot AKD de footprint in de Benelux,” aldus een persbericht van het kantoor.
Managing partner Erwin Rademakers geeft aan dat deze partners recentelijk ‘coronoproof c.q. zowel online als offline’ zijn benoemd. “Een bijzondere ervaring, passend bij de huidige coronamaatregelen.
Fiscalist Milja Bormann – partner in Amsterdam – was tot voor kort verbonden aan Deloitte, waar ze 23 jaar werkte. Zij is gespecialiseerd in indirecte belastingen en heeft cliënten geadviseerd over een breed scala aan onderwerpen en projecten, zoals recent over de (inter)nationale btw- aspecten rond het noodpakket en overige fiscale maatregelen in antwoord op de coronacrisis. Ook heeft Bormann veel geadviseerd inzake de Brexit.
Simon Ceulemans heeft ruim tien jaar ervaring opgedaan als advocaat bij de Belgische kantoren van internationale firma’s Allen & Overy en Freshfields Bruckhaus Deringer. Vanuit Brussel staat hij investeerders en financiële instellingen bij in de verkoop en aankoop van onroerend goed in België.
Jeanette Luijten begon in 2006 haar carrière als advocaat bij AKD en is specialist in civiel bouwrecht met een sterke focus op internationale bouw- en vastgoedprojecten. Zij adviseert en procedeert veel bij bouwgeschillen, bijvoorbeeld over gebreken, meerwerk, stagnatieclaims, retentierecht en ontbinding van overeenkomsten.
Andre Reznitchenko is gespecialiseerd in commerciële geschillenbeslechting. Zijn praktijk omvat onder meer massaclaims, beroepsaansprakelijkheid, bestuurdersaansprakelijkheid en overname-gerelateerde geschillen. Hij werkt sinds 2017 bij AKD en is onder andere betrokken bij de bekende massaclaim tegen Volkswagen over ‘sjoemelsoftware’. Daarvoor werkte hij tien jaar bij Kneppelhout & Korthals.
Thomas Sanders is expert in het handhavingsrecht en is sinds 2014 verbonden aan AKD. Hij staat overheden, bedrijven en burgers bij als er een bestuurlijke sanctie of straf wordt opgelegd of ingevorderd. Zo heeft hij de Minister van Justitie geadviseerd over handhaving tegen illegale content op het internet en de Veiligheidsregio’s over de handhaving van de Covid-19 noodverordeningen.
Pascal van Schaik werkt sinds 2009 bij AKD. Hij is arbeidsrechtspecialist en heeft een bijzondere interesse in de snijvlakken van het arbeidsrecht met andere rechtsgebieden, zoals de vraag of in de strijd tegen corona werknemers getest mogen worden of de rol van de vakbonden bij de aanvraag van NOW-subsidie.
Met de benoeming van twee vrouwelijke partners zet AKD ook ‘een stap in onze diversiteitsambities’, aldus Rademakers. Het kantoor benoemde eerder dit jaar een diversity officer en stelde zichzelf een verdubbeling van het aantal vrouwelijke partners in 2024 tot doel.