King Cuisine uit Tilburg, producent van specialiteiten uit de internationale keuken, is overgenomen door Labeyrie Fine Foods. Labeyrie hoopt hiermee haar positie op de markt van gourmet snacking te verstevigen. Allen & Overy adviseerde bij de deal.
De verkopende partij is de Franse bakkerijgroep Menissez Industrial Bakery die ook haar Belgische dochteronderneming Père Olive aan Labeyrie verkocht. Labeyrie is gedeeld eigendom van investeerder PAI Partners en coöperatief Lur Berri. De Franse foodgroup wil met de overnames een leidende positie krijgen op de markt voor catering en aperitieven.
Labeyrie werd geadviseerd door Karine Kodde en Michael Rijnja van Allen & Overy. Loyens & Loeff stond Menissez bij met een team bestaande uit Christian Chéruy, Wim Vande Velde en Florès Jiang.
Labeyrie had voor King Cuisine en Père Olive een bedrag van € 79,5 miljoen over. Het bedrijf bevindt zich op overnamepad. In november nog kondigde het aan een belang van 50% in forelleverancier Aqualande over te hebben genomen. Een maand eerder had Labeyrie een meerderheidsbelang gekocht van snackproducent Sales Sucres.
Een overzicht van deze deal is te vinden in de OverFusies databank