SNS Reaal is gestart met de voorbereidingen om onder meer haar verzekeringsactiviteiten van de hand te doen. Advocatenkantoor Hogan Lovells gaat juist voor uitbreiding via een fusie. Ook Air France/KLM zou uit zijn op een deal en richt zich volgens bronnen dichtbij het vuur op het Hongaarse Wizz Air.
De genationaliseerde bank/verzekeraar SNS Reaal is begonnen met de voorbereidingen om haar verzekerings- en vermogensbeheeractiviteiten te verkopen. Dat heeft het bedrijf bekendgemaakt. Advocatenkantoor De Brauw Blackstone Westbroek en de banken J.P.Morgan en ABN Amro zijn ingeschakeld om de verkoop te begeleiden. Vorige maand werd bekend dat investeringsmaatschappij CVC Capital een gegadigde is voor de verzekeraar. Minister Jeroen Dijsselbloem van Financiën liet toen weten dat hij geen enkele partij bij voorbaat uitsluit die op SNS Reaal en op de eveneens genationaliseerde ASR willen bieden.
Hogan Lovells gaat fuseren met het Mexicaanse kantoor Barrera, Siqueiros en Torres Landa (“BSTL”). Hierdoor breidt Hogan Lovells haar kantorennetwerk uit met kantoren in Mexico-stad en Monterrey. Met toevoegen van het 46e en 47e kantoor aan het netwerk van Hogan Lovells, hoopt het kantoor kansen te creëren voor haar bestaande klantenkring. De betrokken partijen verwachten dat de fusie op 1 augustus 2014 effectief zal zijn. Hogan Lovells zal dan in Mexico gaan opereren onder de naam Hogan Lovells BSTL.
Luchtvaartmaatschappij Air France/KLM is in onderhandeling om haar Hongaarse branchegenoot Wizz Air in te lijven. Dat meldt de website Luchtvaartnieuws op basis van ingewijden. Transavia-directeur Mattijs ten Brink zou het nieuws bevestigen noch ontkennen. De Frans-Nederlandse luchtvaartmaatschappij zou Wizz Air de activiteiten van dochterbedrijf Transavia een bredere basis moeten geven. Het Hongaarse luchtvaartbedrijf biedt momenteel vluchten aan op meer dan 300 Europese routes en vliegt onder meer vanaf Eindhoven Airport.
Voetbalclub ADO Den Haag is naarstig op zoek naar investeerders, zodat de club niet wordt ingelijfd door het Chinese bedrijf United Vansen. De gemeente Den Haag zoekt mee met de voetbalclub. Onlangs werd bekend dat ADO Den Haag-grootaandeelhouder Mark van der Kallen van plan is zijn aandelen te verkopen aan het Chinese bedrijf. Zowel de club als de gemeente zijn daar niet blij mee, omdat zij vrezen dat de club daardoor verandert in een handelshuis en haar identiteit verliest.
Eerder werd al bekend dat de club en de gemeente een voorkeur hebben voor meerdere aandeelhouders, het liefst met binding met de club en de stad. De stad Den Haag heeft een prioriteitsaandeel en heeft daardoor de mogelijkheid de overname te blokkeren. Dit aandeel heeft Den Haag gekregen nadat het in 2008 ADO Den Haag redde van een faillissement. Voor 16 juli moet de stad haar oordeel geven over de overname. Mocht het oordeel negatief zijn, dan moet de gemeente andere investeerders aandragen die de club willen overnemen. Eerdere zoektochten naar geldschieters voor de club mislukten.