Private equity-bedrijf Permira wil een groot deel van zijn bedrijven verkopen, Fortis Bank Nederland heeft geen reden om een overname van DSB Bank te overwegen en ING is weer een stap verder met zijn divestmentprogramma. Een overzicht van de recente ontwikkelingen in fusie- en overnameland van KSU-Website OverFusies.nl.
Private equity-bedrijf Permira wil een groot deel van zijn bedrijven verkopen. Dit meldt de Financial Times donderdag. Het bedrijf bereidt verschillende bedrijven voor op een beursgang. De krant noemt onder andere Birds Eye, de verkoper van diepvriesproducten die in 2006 door Unilever is verkocht. Het Nederlandse diervoederbedrijf Provimi is sinds 2007 eigendom van Permira.
Fortis Bank Nederland heeft geen reden om een overname van DSB Bank te overwegen, nadat een Amsterdamse rechtbank de bewindvoerders van DSB Bank tot vrijdag de tijd gaf een koper te vinden, zegt een woordvoerder van Fortis Bank Nederland tegenover Dow Jones.
Lees verder over Fortis Bank en DSB
Een faillissement van DSB Bank kan leiden tot een uitverkoop van activiteiten van moederbedrijf DSB Beheer. Dit schrijft Het Financieele Dagblad donderdag. Als DSB Beheer ten onder gaat wordt de inboedel van de verschillende vennootschappen van DSB Beheer verkocht om schulden af te lossen. Mogelijk worden dan de schilderijen van het Scheringa Museum voor Realisme, de spelers van voetbalclub AZ en verzekeringsbedrijven verkocht. Dit kan theoretisch €200 miljoen opleveren.
ING is weer een stap verder met zijn divestmentprogramma. Donderdag maakte de bankverzekeraar bekend de Aziatische private banking-activiteiten te hebben verkocht voor één miljard Euro. De week daarvoor had ING de Zwiterse tak verkocht aan Julius Baer en daarvoor verzekeringsactiviteiten in Nieuw Zeeland en Australië. ING wil in totaal €6 tot 8 miljard vrijmaken met de verkoop van onderdelen.
Er moet eind deze week een deal zijn genomen door ABN Amro en Fortis Nederland over de verkoop van activiteiten. Dit zei eurocommissaris Neelie Kroes dinsdag in overleg met de vaste kamercommissie voor Financiën. ABN en Fortis mogen pas fuseren als er onderdelen worden verkocht. Dit zijn HBU of onderdelen van Fortis Nederland. Volgens Kroes duurt het al twee jaar voor er een besluit is gevallen.