Het Amsterdamse advocatenkantoor Boekel De Nerée opent een vestiging in de Londense City. Het hoofd van de Amsterdamse Corporate/M&A praktijk, Ferdinand Mason, gaat BDN-Londen vanaf juli volgend jaar leiden. “Het is een goed moment voor deze stap.”
De Londense City is momenteel in de greep van onheilsverhalen, nu de kredietcrisis daar al een tijdje in voortwoekert. Waarom plant Boekel juist nu een uitbreiding naar Londen? Ferdinand Mason zegt niet bang te zijn voor de effecten van de credit crunch: “Het is een goed moment voor deze stap. Het pond Sterling gaat omlaag, de huren in de City zakken. Verder is onze praktijk wezenlijk anders van aard. Deze is meer cliënt driven dan referral based. De vaste cliënten vormen het merendeel van onze omzet, dus deze is goed te voorspellen. We zijn zodoende niet afhankelijk van referrals. Dat laatste is toch meer een lotto, en in deze markt maakt dat je kwetsbaar.”
Een andere reden is de gestage omvorming van de werkzaamheden van Boekel De Nerée. Mason: “We zijn een steeds meer internationaal opererend kantoor geworden. Londen speelt daarin zeer vaak een centrale rol. Het gaat ons er ook om dat we straks onze cliënten ook vanuit het buitenland van integraal dienst kunnen zijn. We zitten straks dicht bij de investment bankers, onze cliënten en de andere kantoren. Het is makkelijk als je binnen een uur snel even bij elkaar langs kan gaan, want het doeltreffend organiseren van de financiering van een transactie is steeds belangrijker geworden.”
Avontuur
Een definitieve locatie voor BDN-Londen is nog niet bekend. Boekel is nog in gesprek met makelaars, maar zeker is dat het een pand in de City wordt met ongeveer 150 vierkante meter kantoorruimte. Daar zullen straks drie advocaten werken. Later moet daar nog een partner bijkomen. Mason is momenteel in gesprek met twee Boekel-advocaten om te zien wie een Brits avontuur aandurft.
Mason denkt straks ongeveer 50% van zijn tijd in Nederland door te brengen, maar zegt dat het met zijn internationale praktijk niet zoveel uitmaakt waar hij is. “Mijn Blackberry en laptop zijn mijn kantoor.”
Boekel De Nerée volgt andere grote Nederlandse kantoren die de gang naar de Britse hoofdstad al maakten. NautaDutilh, Stibbe en De Brauw hebben al een filiaal in Londen. Boekel De Nerée denkt momenteel na of het op termijn nog een vestiging in Frankfurt zal openen.